Prognoza meteo octombrie - decembrie! Uite cum va fi vremea in urmatoarele luni

Pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au fost publicate estimările sezoniere. Acstea sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Estimările reprezintă distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii. Fenomele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereAstfel, pentru luna octombrie, meteorologii informează că temperaturile medii lunare vor fi peste mediile multianuale în sud-estul şi local în sudul şi vestul ţării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii lunare vor înregistra în general valori peste normele climatologice în vestul, centrul şi nord-estul ţării, iar în restul zonelor vor fi apropiate de mediile multianuale. În Dobrogea, temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 11 - 14 grade Celsius, iar media precipitaţiilor lunare înregistrate va fi de 19 - 41 l/mp, scrie ziua constanta.ro.

În noiembrie, valorile termice se vor situa peste medii în sud-est şi local în sud şi vest, iar în restul zonelor acestea pot fi apropiate de limitele normale. Cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta o tendinţă de excedent în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul şi vestul ţării unde local acestea vor fi apropiate de mediile climatologice. În Dobrogea, temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 5 - 8 grade Celsius, iar media precipitaţiilor lunare înregistrate va fi de 22 - 46 l/mp.

Decembrie vine cu valori termice în general apropiate de mediile multianuale în aproape toată ţara, local în sud-estul şi sudul ţării fiind posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decît în mod obişnuit. Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul ţării fiind posibile valori peste medii, iar în sud şi vest, sub norme.
În Dobrogea, temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 0 – 3 grade Celsius, iar media precipitaţiilor lunare înregistrate va fi de 20 - 40 l/mp.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate