Prognoza meteo pana luni! VEZI cum va fi vremea si de cand vin zile mohorate peste Romania

Vremea va fi schimbătoare în următoarele zile. După două zile frumoase, weekendul debutează cu ploi şi vreme mohorâtă.

Distribuie pe:

fara descriereJoi, presiunea atmosferică e în creştere în zona ţării noastre şi, drept urmare, vremea va fi în general frumoasă. Doar în sud-estul extrem cerul e parţial acoperit de nori şi mai sunt condiţii ca izolat să cadă câţiva stropi de ploaie, în restul ţării soarele domină autoritar cerul însoţit doar de nori decorativi. Vântul e ceva mai turbulent în sud-est şi pe crestele munţilor. Dimineaţa e răcoare, mai ales în centru şi în nord, dar peste temperatura creşte semnificativ şi maximele se apropie în mare parte din ţaăr de valorile normale, de la 20 grade în estul Transilvaniei şi izolat în jumătatea nordică a Moldovei şi 26 grade în nord-vest, dar şi în sud-est, anunta Romania TV.

Joi,  vremea va fi predominat frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa. Soarele e însă foarte darnic peste zi aşa că după-amiaza e chiar plăcut, cu maxime în jur de 25 grade şi vânt care nu se agită semnificativ.

Şi pentru vineri meteorologii ne promit tot vreme predominant frumoasă, cu cerul variabil, chiar mai mult senin în aproape toată ţara. Abia în noaptea de vineri spre sâmbătă norii se adună din nou peste vestul şi sud-vestul ţării, unde însă aduc doar ploi pe arii restrânse. Vântul nu pune probleme, iar până după-amiază mercurul din termometre urcă până la maxime apropiate de cele normale pentru această perioadă, vorbim despre valori de la 20 grade, izolat în jumătatea de nord a Moldovei poate şi în estul Transilvaniei şi 26 grade în Muntenia, în sud-vestul Transilvanie şi în Dealurile Banatului.

Ziua de vineri aduce vreme foarte frumoasă, cu cerul mai mult senin şi vânt care îşi face simţită prezenţa fără să deranjeze. După o dimineaţă cam răcoroasă, mai ales în zonele preorăşeneşti, după-amiaza vine cu maxime în jur de 25 grade.

Weekendul debutează cu vreme mai puţin prietenoasă în regiunile intracarpatice, unde norii acoperă cerul mai toată ziua şi plouă local, iar în Banat ploile pot fi ceva mai însemnate cantitativ. În celelate regiuni se înnorează doar temporar şi abia seară şi în noaptea de sâmbătă spre duminică vin câteva ploi. Vântul prinde putere doar izolat, iar maximele sunt aproape de mediile multianuale. Meteorologii prognozează de la 20 grade în depresiuni până la 27 grade în sudul Munteniei.

Sâmbătă, norii strâng rândurile treptat însă doar spre seara cresc şansele să plouă slab. Vântul nu trece de moderat, iar termometrele arată cel mult 25..26 grade.

Duminică, vreme e destul de mohorâtă, cu cerul mai mult noros şi ploi în cea mai mare parte a ţării. Izolat, se pot aduna cantităţi mai însemnate de apă. Maximele cresc uşor în sud şi în sud-est, iar maximele se vor situa în general între 19 grade în depresiunile din estul Transilvanieie şi 29 grade în Muntenia. De marţi până aproape de weekendul viitor temporar trebuie să ne aşteptăm la ploi în cea mai mare parte a ţării, iar temperaturile scad de la o zi la alta şi ajung aşadar la valori sub normalul perioadei.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate