Prognoza meteo pe 3 zile! Vremea o ia razna - Bucurestenii se vor sufoca

Vremea se menţine deosebit de caldă, caniculară pe arii extinse în zonele de câmpie şi de podiş, unde şi disconfortului termic va fi accentuat.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereNori doar pentru decor şi numai la munte, după-amiaza şi seara, pe arii restrânse vor cădea ploi de scurtă durată însoţite de fenomene electrice şi vânt. Vântul nu trece de moderat şi numai în regiunile vestice va mai avea unele răbufniri. În aceste condiţii temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 37 de grade, anunta Realitatea TV.

BUCUREŞTI

Foarte cald şi în Bucureşti unde la amiază vor fi 36...37 de grade iar disconfortul termic va fi accentuat. Nici urmă de nori şi vânt ce abia se simte; aşadar ne aşteaptă încă o zi grea.

MUNTE

Vreme deosebit de caldă şi la munte. Norii apar după-amiaza şi izolat vor cădea ploi scute de vară, iar vântul va fi mai puternic doar pe crestele înalte. Temperaturile maxime cresc uşor faţă de ieri, astfel că la amiază vor fi 29 de grade la Predeal şi Stâna de Vale, 28 de grade la Păltiniş, 27 la Sinaia şi 22 pe Vârful Toaca din Ceahlau.

MARE

Vreme însorită şi deosebit de calda şi la mare, cu maxime cuprinse între 30 şi 32 de grade.  Local, disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 27 şi 28 de grade.

REGIUNI

În regiunile intracarpatice, vreme caniculară pe arii extinse în zonele de câmpie şi de podiş, unde maximele trec de 35 de grade: 36 la Timişoara,  Sibiu şi Târgu Mureş, 37 la Alba Iulia. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Doar la munte,  după-amiaza şi seara vor fi unele înnorãri vor cădea ploi slabe de scurtă durată, însoţite de fenomene electrice.

În sud, masa de aer cald, tropical şi soarele prezent toata ziua ridică mercurul din termometre la valori peste 35 de garde, chiar 37 de grade în Alexandria, Giurgiu şi Călăraşi. Nici vorbă de ploaie, poate doar în zona montană după-amiaza.

Caldură excesivă şi în Dobrogea, 35..37 de grade în partea continentală, dar foarte cald  si pe litoral, 32 de grade la Constanţa.

Câţiva nori pe cer din care însă nu va ploua şi temperaturi ridicate şi în Moldova: 35-36 de grade în partea sudică a regiunii, 34 la Iaşi, 33 la Bacău şi 30 la Suceava.

VREMEA PE 2 ZILE

Vreme caniculară şi joi în zonele de câmpie şi de podiş din sudul, estul şi centrul ţării. Temperaturile maxime, peste 30 de grade în toată ţara ajung la 37 de grade la Giurgiu, Călăraşi, Iaşi, Târgu Mureş, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Spre seară apar norii în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, posibil şi în nordul Moldovei şi vor cădea averse ce pot avea caracter torenţial însoţite de vânt cu aspect de vijelie, descărcări electrice şi grindină.

În Bucureşti caniculă şi joi, cu 36 de grade la umbră şi disconfort termic accentuat. Norii sunt doar pasageri iar vântul nu trece de moderat.

Vineri, în sudul şi în sud-estul ţării vremea va fi în continuare caniculară, iar indicele temperatură umezeală se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi. În restul ţării temperaturile scad semnificativ, iar vremea va fi în general instabilă. Vor cădea averse, posibil importante cantitativ, însoţite de tunete, fulgere şi vânt la munte, în Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei şi pe spaţii mai mici în restul ţării. Temperaturile maxime, sub 30 de grade în vest, nord şi parţial în centru, se mentin ridicate în sud-est: 37 de grade la Tulcea.

Canicula continuă şi vineri în Bucureşti, tot în jur de 36 de grade la amiază şi disconfort termic ridicat. Soare arzător pe toata durata zile şi vânt ce nu trece de moderat.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate