Prognoza meteo pentru două săptămâni! Temperaturi scăzute şi vreme severă

Meteorololgii au emis prognoza meteo pentru două săptămâni! Vremea se va menţine rece şi vor exista precipitaţii în majoritatea regiunilor din ţară.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

BANAT.La începutul intervalului vremea se va răci, astfel în prima zi de Crăciun, media regională a temperaturii maxime va fi de 1 grad. Ulterior temperatura va creşte uşor, iar pe 28-29 decembrie se va atinge o medie a valorilor maxime de 4...5 grade. În a doua jumătate a intervalului, tendinţa va fi de răcire uşoar şi treptată, până la o medie a temperaturilor maxime de 0...1

grad. Evoluţia va fi asemănătoare şi în ceea ce prieşte temperaturile minime; intervalul debutând cu o scădere de aproximativ 4 grade, astfel până spre finalul săptămânii media acestora va oscila între -2 şi 0 grade, ca în a doua săptămână acceaşi tendinţă de răcire să aducă minime regionale de -6...-4 grade. Vor fi precipitaţii însemnate cantitativ în prima zi a intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitaţii, slabe cantitativ se va menţine pe parcursul întregului interval.

CRIŞANA.La începutul intervalului vremea se va răci, astfel de la o medie a temperaturilor maxime de 5...6 grade, se va ajunge la 0 grade. Ulterior temperatura va creşte uşor, iar pe 28-29 decembrie se va atinge o medie a valorilor maxime de 3...4 grade. Scăderea de temperatură va fi semnificativă şi la valorilor minime, astfel pentru dimineaţa de 25 decembrie, media regională va fi de -5...-4

grade. Minimele termice vor fi mai ridicate în perioada 26 – 30 decembrie, cu o medie -3...-1 grad. Pentru a doua săptămână tendinţă de răcire se va resimţi şi la valorile minime, media urmând să coboare la -6 grade. Vor fi precipitaţii însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitaţii, slabe cantitativ se va menţine ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

TRANSILVANIA.

Vremea va intra într-un proces de răcire la începutul perioadei, astfel media valorilor maxime va scădea de la 3...4 grade până spre -3...-2 grade pe 25 decembrie. După această zi mai rece, până la finalul săptămânii, media maximelor va creşte la 1...2 grade şi nu vor mai fi variaţii semnificative. La începutul lunii ianuarie este prognozată o nouă scădere a temperaturii, ce va aduce maxime uşor negative, în medie, de -3...-2
grade. Minimele termice vor fi în jur de -4 grade pe 25 şi 26 decembrie, apoi până la finalul săptămânii, media va urca uşor spre -1 grad, ca în a doua săptămână tendinţa să fie de scădere, până la o medie regională a acestora de -8 grade. Vor fi precipitaţii însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitaţii, slabe cantitativ se va menţine ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales în prima săptămână.

MARAMUREŞ.Prima zi a intervalului va debuta cu valori termice diurne apropiate de normalul perioadei, în medie de 3 grade, dar în zilele de Crăciun vremea va fi rece cu medii ale maximelor de- 2...0 grade şi ale minimelor în jurul valorii de -4 grade. Apoi, până la finalul primei săptămâni temperatura aerului va fi constantă, în medie cu valori diurne de 1...2 grade şi nocturne de- 2...-1 grad. În săptămâna 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât media maximelor va fi în scădere de la 0 grade spre -3 grade, iar cea a minimelor de la -4...-3 grade, până în jurul a -8 grade. În prima zi vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, dar probabilitatea ca temporar să apară precipitaţii, în general slabe cantitativ şi în restul intervalului va fi ridicată.

MOLDOVA.În prima săptămână, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei, maximele se vor situa în medie între 1 şi 3 grade, iar minimele între -3 şi -1 grad. Excepţie va face prima zi de Crăciun şi noaptea de 25 spre 26 decembrie când temperaturile vor fi puţin mai scăzute, cele diurne în jur de -1 grad, iar cele nocturne spre -6 grade. În săptămâna 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât media maximelor va fi în scădere de la 0 grade spre -3...-2 grade, iar cea a minimelor de la -4...-3 grade, spre -8...-7 grade. Precipitaţii local moderate cantitativ se vor semnala în prima zi, dar probabilitatea ca temporar să apară precipitaţii, slabe cantitativ şi în restul intervalului va fi ridicată.

DOBROGEA. Prima zi a intervalului va debuta cu valori termice diurne uşor mai ridicate decât normalul perioadei, în medie în jurul valorii de 7 grade, dar în zilele de Crăciun vremea se va răci, astfel încât se vor înregistra medii ale maximelor de 2...3 grade şi ale minimelor în noaptea de 25 spre 26 decembrie în jurul valorii de -4 grade. Apoi, până la începutul anului 2019 temperatura aerului va fi constantă, în medie cu valori diurne de 2...4 grade şi nocturne de -2...0 grade. După data de 2 ianuarie este posibilă o uşoară scădere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0...1 grad şi ale minimelor de -4...-3 grade. Precipitaţii slabe cantitativ vor fi în prima zi, dar trecător şi pe arii restrânse şi în zilele de 28 şi 29 decembrie şi în perioada 2-5 ianuarie.

MUNTENIA. În prima zi a intervalului vor fi valori termice diurne uşor mai ridicate decât normalul perioadei, în medie în jurul valorii de 6 grade, urmând ca în prima zi de Crăciun şi în noaptea de 25 spre 26 decembrie, temperatura aerului să scadă uşor spre medii ale maximelor de 2 grade şi respectiv ale minimelor în jurul a -6 grade. Apoi, până la începutul anului 2019, regimul termic nu va avea variaţii semnificative şi va fi apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în medie între 2 şi 4 grade şi minime între -4 şi -1 grad. După data de 2 ianuarie este posibilă o răcire uşoară, astfel valorile diurne să tindă spre medii de 0 grade, iar cele nocturne spre o medie în jurul valorii de -6 grade. Precipitaţii slabe cantitativ vor fi în prima zi, dar trecător şi pe arii restrânse şi în zilele de 28 şi 29 decembrie şi în perioada 2-5 ianuarie.

OLTENIA. Prima zi a intervalului va debuta cu valori termice diurne uşor mai ridicate decât normalul perioadei, în medie în jurul valorii de 6 grade, dar în prima zi de Crăciun şi în noaptea de 25 spre 26 decembrie vremea se va răci, astfel încât se vor înregistra medii ale maximelor de 1 grad şi respectiv ale minimelor în jurul valorii de -5 grade. Apoi, până la începutul anului 2019 temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative şi va fi apropiată de cele specifice perioadei, în medie cu valori diurne de 3...5 grade şi nocturne de -3...-1 grad. După data de 2 ianuarie este posibilă o uşoară scădere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0...2 grade şi ale minimelor de -5...-4 grade. Vor fi precipitaţii slabe cantitativ în prima zi, dar trecător şi pe arii restrânse, posibil şi în
zilele de 28 şi 29 decembrie şi în perioada 2-5 ianuarie.

LA MUNTE.Pe tot parcursul intervalului de prognoză vremea va fi rece, cu temperaturi negative, atât pe timpul zilelor, cât şi în cursul nopţilor. Astfel, maximele vor fi cuprinse în medie între -10 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în prima zi de Crăciun, iar media minimele se va încadra între -12 şi -6 grade, nopţile cele mai reci fiind cele din 25 spre 26 decembrie, 26 spre 27 decembrie, dar şi cele din perioada 4-6 ianuarie. Precipitaţii însemnate cantitativ se vor semnala în prima zi, dar temporar şi pe arii restrânse şi în restul intervalului. 

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zodiile care vor avea un ghinion colosal de Sărbători! Vor avea parte de piedici şi scandal

Caz şocant în Giurgiu! Un bărbat a fost înjunghiat din gelozie! Este în stare gravă la spital

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Vineri 22 Ianuarie 2021: Capricornii au șansa de a câștiga mai mulți bani

O nouă TELEVIZIUNE în România. De astăzi începe să facă angajările

Ce înălțime are Culiță Sterp? Este cel mai înalt concurent de la Survivor România și îl depășește chiar și pe președintele Klaus Iohannis

Viață după moarte: strania experiență a unui bărbat care susține că a văzut iadul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies