Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Ce vreme ne asteapta in decembrie

Autor: A.M.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, in intervalul 28 noiembrie- 10 decembrie.

Intervalul va debuta cu o vreme mai rece decât în mod obişnuit la sfârşit de noiembrie, media valorilor maxime urmând a fi de 4 grade Celsius, iar a celor minime de -4…-2 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încăzi uşor, astfel că în zilele de 29 şi 30 noiembrie se va înregistra o medie regională a valorilor maxime de 8…9 grade Celsius şi minime de 2 grade Celsius.


După acest interval se întrevede o nouă răcire, ce va aduce regimul termic uşor sub normalul perioadei; temperaturile maxime din 3 şi 4 decembrie vor fi, în medie, de numai 1…2 grade Celsius, iar cele minime în jur de -4 grade Celsius. Spre finalul intervalului de prognoză sunt estimate valori termice maxime în medie de 4….5 grade Celsius şi minime în jur de -1 grad Celsius.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 30 noiembrie–3 decembrie, când şi cantităţile de apă vor putea fi însemnate.
În primele două zile ale intervalului de prognoză regimul termic va fi sub cel normal caracteristic acestei perioade, cu o medie regională a maximelor de 4 grade şi minime de -4…-2 grade Celsius. Apoi, vremea se va încălzi, iar în zilele de 29 şi 30 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 8 grade Celsius şi nocturne de 1…2 grade Celsius.
Ulterior, vremea se va răci, mai accentuat în 3 şi 4 decembrie, când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 1…2 grade Celsius şi minime de-5…-4 grade Celsius.
Până spre finalul primei decade a lunii decembrie (10 decembrie) valorile termice estimate vor fi apropiate de mediile multianuale, cu maxime în medie de 3…4 grade Celsius şi minime în jur de -2 grade Celsius.
Vor fi precipitaţii pe arii extinse spre finalul primei săptămâni de prognoză (30 noiembrie–3 decembrie), iar, mai ales pe 30 noiembrie, vor fi posibile şi cantităţi însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai redusă, urmând să crească după data de 8 decembrie.

Prognoza meteo pentru Moldova:

Intervalul va debuta cu un proces de răcire, ce va însemna maxime la nivelul regiunii de 2…4 grade şi minime de -1…0 grade. La mijlocul săptămânii (în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie) vremea se va încălzi uşor, astfel media regională a temperaturilor maxime va urca la 6…8 grade, iar minimele din dimineaţa zilei de 1 decembrie vor fi în jur de 4 grade.


Dupa data de 2 decembrie, temperatura va fi în scădere, astfel că media valorilor maxime va fi de 2…4 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru începutul lunii decembrie.
Vor fi precipitaţii însemnate cantitativ în primele două zile şi în intervalul 30 noiembrie –3 decembrie. Ulterior probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, urmând să crească uşor după 8 decembrie.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

La începutul primei săptămâni vremea se va răci, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade,
iar a minimelor va fi de 2…3 grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creştere şi, în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, valorile diurne vor oscila în jurul a 13 grade, iar cele nocturne vor fi de 9…10 grade.
După data de 02 decembrie, vremea se va răci din nou, iar în cea de-a doua săptămână media valorilor maxime va fi de 6…8 grade, iar a celor minime de 0…3 grade. Vor fi ploi mai însemnate cantitativ în primele două zile, dar şi în intervalul 30 noiembrie – 03 decembrie.
În a doua jumătate a intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii va fi în general redusă.

Prognoza meteo pentru Muntenia:

În primele două zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în scădere până la valori ale maxime lor, în medie
regională, ce se vor situa în jurul a 5 grade. Minimele termice vor fi în scădere până spre mijlocul acestei săptămâni, când media acestora va fi de -3…-2 grade.
Apoi, până în data de 1 decembrie vremea se va încălzi, media valorilor diurne va fi în jurul a 9 grade, iar a celor nocturne va fi de 7 grade. Ulterior, temperatura va fi din nou în scădere, iar, în a doua jumătate a intervalului, media maximelor va fi de 5…6 grade, iar a minimelor de -3…-1 grad.
Precipitaţii însemnate cantitativ vor fi în primele două zile, dar şi în intervalul 30 noiembrie – 03 decembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă în a doua săptămână, cu tendinţă de creştere după data de 8 decembrie.

Prognoza meteo pentru Oltenia

Variaţiile temperaturilor maxime nu vor fi semnificative pe întreg parcursul intervalului de prognoză. Până spre sfârşitul primei săptămâni maximele termice vor fi, în medie regională, de 5…7 grade, apoi va surveni o uşoară scădere a temperaturii, iar în a doua jumătate a intervalului media regională a valorilor diurne va fi de 3…5 grade.
Temperaturile minime vor fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, când se vor înregistra valori în jurul a -2 grade. Apoi va fi o creştere a valorilor nocturne şi, până la sfârşitul primei săptămâni, acestea vor fi, în medie, de 1…4 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, minimele vor marca o scădere uşoară până la medii de -4…-2 grade.
Precipitaţii însemnate cantitativ vor fi în primele două zile ale intervalului de anticipaţie, dar şi în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni.

Prognoza meteo la munte:

Intervalul va debuta cu o medie a valorilor maxime în jurul a -2 grade, iar a celor minime de -7…-6 grade. Apoi,  vremea se va încăzi uşor, în zilele de 29 şi 30 noiembrie se va înregistra o medie a valorilor maxime de 1…3 grade, iar în dimineaţa de 1 decembrie media minimelor va fi în jur de-3 grade.
După acest interval, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că la începutul celei de-a doua săptămâni, media  valorilor diurne va fi de -6…-4 grade, iar a celor nocturne de -10…-8 grade. Până la sfârşitul intervalului, temperatura va avea tendinţa de creştere uşoară până la medii ale maximelor de -2 grade şi ale minimelor de -6 grade.
Vor fi ninsori abundente, mai ales în Carpaţii Meridionali şi Orientali, în primele două zile ale intervalului, iar în perioada 30 noiembrie–3 decembrie sunt de aşteptat precipitaţii local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere după data de 8 decembrie.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Ţi se face pielea de găină! O adolescentă a primit flori după ce tatăl ei s-a stins din viaţă! Cum a fost posibil

Un roman din Italia, sot si tata, a inceput deodata sa strige: "Trebuie sa murim toti trei"- Ce s-a intamplat apoi e halucinant!

Delia, o noua piesa alaturi de Carla's Dreams! Clipul aminteste de "Da, mama"

Horoscop Zilnic Luni 10 Mai 2021: Gemenii vor avea parte de cea mai bună zi din acest an, Taurii vor avea parte de câteva discuții mai aprinse cu șefii

Dan Barna e în stare de şoc. Niciodată nu a crezut că se va întâmpla asta

Lavinia Pârva rupe tăcerea: divorțează de Ștefan Bănică? A bătut-o acesta crunt și pe ea? Vedeta a decis să spună adevărul

Exclusiv. Crima de la Onești. Descoperire uluitoare în cazul celor doi muncitori hăcuiți de Moroșan

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies