Program magazine de Sfânta Maria 2022. Vezi la ce oră închid supermarketurile pe 15 august 2022

Program magazine de Sfânta Maria 2022. Vezi până la ce oră sunt deschise supermarketurile pe 15 august 2022!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Program magazine de Sfânta Maria 2022. În data de 15 august 2022 se sărbătorește Sfânta Maria Mare. Mai exact, se pomenește Adormirea Maicii Domnului, adică trecerea sa la cele veșnice.

Ulterior, pe 8 septembrie 2022, credincioșii din toată țara vor sărbători Sfânta Maria Mică.

Iată la ce oră închid supermarketurile luni, pe 15 august 2022, în zi de mare sărbătoare!

La ce oră închid supermarketurile pe 15 august 2022

Luni, pe 15 august 2022, credincioșii din toată țara sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, așa cum i se mai spune. Potrivit știrilekanald.ro, mai bine de trei milioane de români își serbează onomastica în această zi.

Totodată, după cum este bine știut, ziua de 15 august este zi liberă legal, iar românii se bucură de o mini-vacanță în toată regula. Însă, nu toți angajații vor beneficia de acest weekend prelungit, întrucât magazinele, supermarketurile și hipermarketurile rămân deschise și luni.

Citeste si: Cine este Sebastian Crăciunescu, bărbatul cu care și-a unit destinul Geta Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor"..- bzi.ro

În ceea ce privește programul de funcționare al magazinelor alimentare, precizăm că Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători de peste an, iar românii trebuie să știe că magazinele pot funcționa după un program diferit față de restul zilelor.

În acest moment nu se cunosc informații în acest sens, însă de îndată ce vor fi publicate de supermarketuri, noile programe de funcționare vor apărea și aici.

Citeste si: Tradiții si obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului. Ce este complet INTERZIS să faci

Sfânta Maria Mare este una dintre cele mai importante sărbători de peste an

Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului reprezintă una dintre cele mai mari și importante sărbători ortodoxe de peste an. Tradiția spune că Fecioara Maria a murit ca orice ființă „adormind”, de aici și numele sărbătorii. Fiind un eveniment religios cu o importanță deosebită, acesta are și o perioadă de două săptămâni de post, timp în care creștinii se pregătesc trupește și sufletește pentru Adormirea Maicii Domnului. Postul Adormirii Maicii Domnului începe pe 1 august și termină pe 14 august, fiind un post cu dată fixă, spre deosebire de Postul Paștelui sau cel al Sfinților Petru și Pavel.

Citeste si: Minivacanță Sfânta Maria 2022. Câte zile libere primesc salariații în luna august

Sărbătoarea sfântă de la mijlocul lunii august celebrează adormirea și proslăvirea prin ridicarea cu trupul la cer a Maicii Mântuitorului Iisus Hristos. Mormântul Fecioarei se află în apropiere de Grădina Ghetsimani și se spune că Sfânta Maria și-a simțit sfârșitul. Atunci, ea s-a așezat pe un pat în casa ei din Grădina Ghetsimani și a așteptat să ajungă în Împărăția Fiului ei. La moartea Maicii, Apostolii au fost aduși în mod miraculos, iar la tragicul eveniment a lipsit doar Sfântul Apostol Toma, scrie creștinortodox.ro.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ziua Marinei Romane 2022. De ce se sărbătorește Ziua Marinei Române pe 15 august

Când începe noul an bisericesc în 2022. Tradiția spune că așa cum este vremea în această zi, așa va fi în tot anul

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Marie? Peste 2.2 milioane de români își aniversează onomastica

Se anunță un weekend epuizant, dar plin de satisfacții pentru 5 zodii. Berbecii vor putea să adune toate beneficiile muncii lor

A murit o legendă! O mare cântăreață s-a stins din viață. Toată lumea i-a ascultat melodiile

Beni nu a fost prezent la nunta Getuței Sterp. Mama Geta a clarificat situația în timpul petrecerii

Divorțează Borcea? Valentina Pelinel a vorbit despre partaj

Doliu în sportul românesc! Un fost campion a fost găsit împușcat în cap, la Otopeni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies