Program Pașapoarte 2022. Ghișeele pentru eliberarea paşapoartelor vor fi deschise și în weekend

Program Pașapoarte 2022. Vezi în ce orașe s-a prelungit programul la Serviciul de Pașapoarte.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Program Pașapoarte 2022. Ghișeele pentru eliberarea paşapoartelor vor fi deschise și în weekend. Vezi care sunt orașele cu program prelungit.

Program Pașapoarte 2022. Ghișee deschise și în weekend

În contextul cererii mari de eliberare a pașapoartelor, Prefectura Capitalei a anunțat că Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte al Municipiului Bucureşti va lucra și în weekend. Astfel SPCPMB își va desfășura activitatea sâmbătă și duminică, în ambele puncte de lucru din Bucureşti.

 • Luni- 8:00- 20:00
 • Marți- 8:00- 20:00 
 • Miercuri- 8:00- 20:00 
 • Joi- 8:00- 20:00 
 • Vineri- 8:00- 20:00 
 • Sâmbătă- 8:00- 16:00
 • Duminică- 8:00- 16:00 

De asemenea, în orașe precum: Constanța, Baia Mare, Galați și Cluj s-a prelungit programul de lucru până la ora 20:00 la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte.

Citeste si: Cine va apăra România, în caz de război. Ministrul Apărării, anunț de ultimă oră: "Noi nu ne apărăm pe teritoriu cu armata noastră"

Program pașapoarte 2022. Ghișeele pentru eliberarea paşapoartelor vor fi deschise și în weekend

Program pașapoarte 2022. Ghișeele pentru eliberarea paşapoartelor vor fi deschise și în weekend

[Sursa foto: Shutterstock]

Ce taxe se plătesc pentru eliberarea unui pașaport

În România, contravaloarea paşaportului diferă în funcție de vârsta persoanei care solicită eliberarea unui pașaport, dar și de tipul de pașaport.

Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro

Pentru paşaportul simplu electronic:

 • 258 lei- pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani
 • 234 lei- pentru persoanele cu vârsta mai mică de 12 ani

Pentru pasaportul simplu temporar:

 • 96 lei- indiferent de vârstă.

Contravaloarea pașaportului se poate achita la casieriile unităţilor CEC Bank, precum şi la staţiile de plată Selfpay ale CEC Bank, online (exclusiv prin platforma de plăţi virtuale Ghiseul.ro), dar și prin mandat poştal.

Citeste si: Recensământ 2022. Cum poți obține o zi liberă de la serviciu dacă te autorecenzezi online

Program pașapoarte 2022. Ghișeele pentru eliberarea paşapoartelor vor fi deschise și în weekend

Program pașapoarte 2022. Ghișeele pentru eliberarea paşapoartelor vor fi deschise și în weekend

[Sursa foto: Shutterstock]

Documente necesare eliberare pașaport 2022

Documentele necesare pentru eliberarea unui pașaport simplu electronic, în cazul persoanelor majore cu domiciliul în România sunt:

 • Cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original.
 • Documentul care face dovada achitării contravalorii paşaportului, în original, sau documentul de plată editat pe suport hârtie conţinând toate informaţiile aferente plăţii efectuate prin mijloace de plată online, completat pe numele titularului.
 • Paşaportul anterior, dacă acesta există.

Citeste si: EXCLUSIV! Recensământ 2022: Ce pățesc românii care completează greșit chestionarul sau refuză să răspundă la întrebări?

Documentele necesare pentru eliberarea unui pașaport simplu electronic, în cazul persoanelor care nu au împlinit vârsta de 14 ani, cu domiciliul în România sunt:

 • Certificatul de naştere al minorului, în original.
 • Document/documente de identitate al părintelui/ale parinţilor, al reprezentantului legal sau, după caz, al persoanei împuternicite, aflate în termen de valabilitate, în original.
 • Documentul care face dovada achitării contravalorii paşaportului, în original, sau documentul de plată editat pe suport hârtie conţinând toate informaţiile aferente plăţii efectuate prin mijloace de plată online, completat pe numele titularului.
 • Paşaportul anterior al minorului, dacă acesta există.
  În situaţia în care cererea pentru eliberarea paşaportului simplu electronic este formulată de un singur părinte/reprezentant legal/persoana împuternicită, aceasta trebuie însoţită, după caz, şi de:
 • Procură specială prin care un părinte împuternicește celălalt părinte sau declaraţia privind acordul celuilalt părinte, în original, ori duplicat de pe actul original pentru procura specială şi declaraţia celuilalt părinte, autentificate şi eliberate începând cu data de 1 ianuarie 2013.
 • Procură specială, pentru cererile formulate de persoana împuternicită, în original, sau duplicat de pe actul original pentru procurile speciale autentificate şi eliberate începând cu data de 1 ianuarie 2013.
 • Hotărârea judecătorească de încredinţare a minorului, rămasă definitivă şi irevocabilă, ori hotărârea judecătorească în temeiul căreia părintele exercită singur autoritatea părintească, rămasă definitivă şi irevocabilă sau rămasă definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013, ori ordonanţa preşedinţială care cuprinde în mod expres faptul că părintele/reprezentantul legal în favoarea căruia s-a dispus exercitarea autorităţii părinteşti are dreptul de a solicita eliberarea paşaportului.
 • Hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013 ori ordonanţă preşedinţială, prin care instanţa a suplinit acordul celuilalt părinte pentru eliberarea paşaportului.
 • Actul de desemnare a reprezentantului legal, numai pentru cererile formulate de acesta, în cazul minorilor care la data punerii sub interdicţie nu se află sub ocrotirea părinţilor.
 • Act de deces al părintelui, pentru cererile formulate de părintele supravieţuitor ori pentru cele formulate de persoana împuternicită de acesta, în original.

Sursa: pasapoarte.mai.gov.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce virus a reapărut în România, după ani de la ultima infectare! Cazurile au explodat în acest județ

"Vă cer să vă ridicați împotriva războiului!" Zelenski, apel disperat înainte de summitul NATO, de la Bruxelles: "Vom vedea cine este prieten, cine este partener...

Cheloo a împlinit 44 de ani. Cum arăta rapperul când s-a lansat în muzică

"A plecat" Ana Oros, condusă pe ultimul drum. Prietenii și familia își iau rămas-bun de la femeia pe care câinii au sfâșiat-o de vie, lângă Lacul Morii

SE TAIE PENSIILE din România?! Marius Budăi a făcut anunțul în direct la TV: Am auzit tot felul de lucruri

„Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o

Bombă politico-mondenă. Mihai Bendeac se înscrie în PSD

Cheloo a împlinit 44 de ani. Cum arăta rapperul când s-a lansat în muzică

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies