Program pelerinaj de Florii 2022. Vezi care este traseul procesiunii religioase organizate în București

Pelerinaj de Florii 2022. Procesiunea de pe străzile Capitalei are loc în ajun de Florii.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Program pelerinaj de Florii 2022. Vezi care este traseul procesiunii religioase organizate în Capitală, în ajun de Florii, pe 16 aprilie 2022.

Pelerinaj de Florii 2022

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor vor organiza în București Pelerinajul de Florii la care vor participa ierarhi, preoți, monahi, monahii și credincioși din Capitală și din județul Ilfov.

Pelerinajul de Florii din Capitală va începe la 16:30, la Mănăstirea Radu Vodă și se va desfășura pe următorul traseu:

Citeste si: Ce reprezintă Duminica Floriilor. E una dintre sărbătorile importante la creștini ortodocși

Bulevardul Mărășești, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Șerban Vodă (cu oprire la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou), strada Principatele Unite, strada Ienăchiță Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la biserica Sfânta Ecaterina), strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei și se va încheia la Catedrala Patriarhală (în jurul orelor 17:45), unde pelerinii vor fi întâmpinați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, transmite Patriarhia Română printr-un comunicat.

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Pelerinaj de Florii 2022

Pelerinaj de Florii 2022

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Program pelerinaj de Florii 2022

  • Orele 16:00 – la Mănăstirea Radu Vodă va avea loc sfințirea ramurilor de salcie, care vor fi apoi oferite credincioșilor prezenți;
  • Orele 16:15 – plecare în procesiune de la Mănăstirea Radu Vodă spre Catedrala Patriarhală;
  • Orele 16:45 – la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou procesiunea va fi întâmpinată de preoții și credincioșii acestei biserici;
  • Orele 17:15 – la biserica Sfânta Ecaterina, procesiunea va fi întâmpinată de preoții profesori și studenții de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București;
  • Orele 17:45 – sosire la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii vor fi întâmpinați de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va sfinți icoana praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor și va adresa un cuvânt de învățătură.

Citeste si: Pe ce dată sunt Floriile în 2022? Află când are loc sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim

Pelerinaj de Florii 2022

Pelerinaj de Florii 2022

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Florii 2022. Intrarea Domnului în Ierusalim

Sărbătoarea Floriilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim este una dintre cele mai importante sărbători din Postul Paștelui și este marcată cu cruce roșie și dezlegare la pește în calendarul creștin ortodox.

Duminica Floriilor amintește de Intrarea Domnului în Ierusalim pe un măgăruș, în timp ce mulțimea îl slăvea și îl cinstea, iar copiii îi cântau, aruncând înaintea Lui cu frunze de palmier sau de smochin (finic), simbolul biruinței, potrivit orthodoxwiki.org.

Evenimentul din Duminica Floriilor a avut loc înainte de Săptămâna Patimilor. Acea mulțime care îl lăuda pe Iisus Hristos avea să strige câteva zile mai târziu: ”Răstignește-L, ia-L și răstignește-L!”.

Citeste si: Postul Paștelui 2022. Ce înseamnă dezlegare la ulei și vin în Postul Mare, care precede sărbătoarea Învierii Domnului

În toate bisericile ortodoxe se oficiază Sfânta Liturghie și se sfințesc ramurile de finic, dar și de salcie. Credincioșii pleacă acasă cu ramuri de salcie pe care le pun la icoană sau deasupra ușii de la intrarea în casă, ca să fie păziți de rele.

La sărbătoarea Floriilor de pe 17 aprilie 2022, creștinii care respectă Postul Paștelui au dezlegare la pește ulei și vin. Aceasta este ultima sărbătoare din Postul Paștelui 2022 în care se poate consuma pește.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce reprezintă Duminica Floriilor. E una dintre sărbătorile importante la creștini ortodocși

Pe ce dată sunt Floriile în 2022? Sărbătoarea are loc cu o săptămână înainte de Paște

Zile cu dezlegare la pește în Postul Paștelui 2022! Vezi în ce zile se consumă pește în Postul Mare

HOROSCOP IUNIE! Ce schimbări majore vor fi în luna Iunie pentru toate zodiile

Este informația serii despre ELENA UDREA! S-a întâmplat chiar astăzi în Bulgaria

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Fără vize în Statele Unite? Anunțul așteptat de România de decenii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies