Promisiunea ministrului Educației: Elevii primesc 30 de milioane de măști gratuite în anul școlar 2021-2022

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că Guvernul pune la dispoziția școlilor 30 de milioane de măști!

Elevii primesc măști de protecție de la Guvern 
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri seara că Executivul va pune la dispoziția școlilor 30 de milioane de măști de protecție.

Sorin Cîmpeanu: Elevii primesc măști de protecție gratuite

Într-o intervenție la Digi24, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că școlile din România vor primi 30 de milioane de măști de protecție în anul școlar 2021-2022

, care începe pe 13 septembrie, pentru copiii care vor avea nevoie.

Citeste si: Ce reguli sanitare trebuie să respecte elevii la școală, începând cu 13 septembrie 2021

„Există un stoc de 13 milioane de măști la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență. Am avut, luni, în ședința de guvern o ordonanță de urgență aprobată prin care autoritățile locale direcționează către școli resursele existente din perspectiva măștilor de protecție. 

Astăzi am încheiat o centralizare, cumulând toate aceste surse și avem exact 30 de milioane de măști la dispoziția școlilor. Centralizarea a fost făcută județ cu județ prin Inspectoratele Școlare Județene.  Măștile vor fi distribuite celor care au nevoie. Odată cu permisiunea de a purta măști textile, sunt elevi care vor prefera să poarte propriile măști. Cei care nu vor avea, cei care le-au uitat, cei care le-au rupt, cei care le-au deteriorat, vor avea la dispoziție aceste măști”, a spus m inistrul Sorin Cîmpeanu.

Masca obligatorie în școli

Miniștrii Educației și Sănătății au anunțat noile reguli pentru deschiderea anului școlar 2021-2022. Astfel, până la atingerea ratei de infectare de 6 la mie într-o localitate, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică. După depășirea acestei rate, toți elevii vor intra în învățământ online, cu excepția învățământului special.

Citeste si: Loredana Chivu se luptă cu kilogramele în plus. „Urmează să fac o operație. Nu este o boală… este o afecțiune”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Calendarul anului școlar 2021-2022. Pe 13 septembrie începe școala în România

Copiii trebuie să poarte masca de protecție în toate spațiile închise. Autoritățile recomandă masca de tip medical, dar sunt permise și cele textile dacă sunt purtate correct și acoperă nasul și gura.

Doar profesorii și cei din învățământul special pot purta vizier.

Orele de sport din interior vor putea fi susținute fără mască de protecție în localitățile unde rata de infectare este sub 2 la mie, iar în exterior masca nu este obligatorie, sunt alte măsuri anunțate de autorități.

„- Personalul didactic/nedidactic şi personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învăţământ în unităţile de  învăţământ special are obligaţia să poarte mască în permanenţă în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, precum şi în sălile de clasă, cu excepţia situaţiilor în care procesul specific de predare/învăţare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care vor putea folosi viziere.  În cazul elevilor din învăţământul special, masca de protecţie are caracter de recomandare adaptată specificului procesului educaţional, şi nu reprezintă o obligaţie.

- Sunt permise festivităţile de deschidere a anului şcolar/universitar, organizate doar în exterior, cu purtarea obligatorie a maştii de protectie şi fără ca durata acestora să depăşească  1,5 ore.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre discriminarea elevilor: ”Copilul meu a avut de suferit din cauza faptului că sunt ministru”

- Este permisă desfăşurarea orelor de educaţie fizică în săli de sport/spaţii interioare, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie, în condiţiile în care rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică de 2/1000. La o rată de incidenţă mai mare de 2/1000, orele de educaţie fizică se pot desfăşura doar în spaţii deschise, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie. Prin excepţie, preşcolarii nu au obligaţia purtării măştii de protecţie în timpul orelor de educaţie fizică, indiferent de rata de infectare”, se arată în ordinul comun privind deschiderea școlilor.

 

SURSE: Digi24

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

UPDATE Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției

Teo Trandafir, mărturisiri cutremurătoare despre perioada în care a fost la un pas de moarte: "Nu aș fi putut supraviețui"

Pentagonul a vorbit pentru prima dată despre OZN-uri în Congresul american după mai bine de 50 de ani. S-au întâlnit piloții americani cu extratereștri? | EXCLUSIV

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Vestea serii despre Liviu Dragnea! Anunțul cumplit venit chiar acum. ESTE ȘOC TOTAL

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Vladimir Putin a avut cancer în urmă cu mai mulți ani. Cine a făcut dezvăluirea incredibilă

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies