Protest împotriva vaccinării şi a certificatului verde! Peste 10.000 de persoane scandează în fața Guvernului: „Demisia!”

Un protest împotriva restricțiilor din România are loc în Capitală, în ziua cu cele mai multe cazuri de COVID-19 înregistrate.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Peste 10.000 de persoane s-au strâns în Piața Victoriei, unde au protestat împotriva măsurile adoptate de Executiv cu privire la gestionarea pandemiei de coornavirus. Protestatarii scandează împotriva adoptării certificatului verde, cât și a tuturor restricțiilor care au fost adoptate de la creșterea cazurilor de coronavirus.

Mai mult decât atât, oamenii sunt nemulțumiți de modul în care Guvernul Cîțu a gestionat situația și cer demisia Executivului, cât și a președintelui țării. 

„Demisia”, „Libertatea”, „Avem imunitate, fără paşpoarte”, „Nu forţaţi, nu ne vaccinaţi”, „Hoții”, sunt doar câteva dintre scandările persoanelor aflate la fața locului. Ei susțin că certificatul verde  nu este o soluție împotriva virusului și cer renunțarea la această măsură.

Protestanții nu respectă măsurile de distanțare socială și nici nu poartă masca de protecție, care a devent obligatorie în spațiul public. La fața locului se află persoane de toate vârstele, inclusiv studenți, pensionari, dar și femei care au venit împreună cu copii.

george simion

George Simion, prezent la protest 

[Sursa foto: Facebook]

Peste 10.000 de oameni în Piața Victoriei, în ziua cu cele mai multe cazuri de coronavirus

Numărul maxim admis de participanţi la astfel de manifestări este de 100, însă jandarmii au transmis că în piaţă sunt peste 10.000 de oameni. Protestul a avut loc în ziua cu cele mai multe cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

„Suntem foarte mulţi şi încă nu suntem toţi.

Suntem foarte mulţi oameni, veniţi alături de noi! Aşa cum am promis am făcut un miting extrem de mare pentru a-l da jos pe Cîţu”, a declarat George Simion, unul dintre liderii AUR. La protest se află și senatoarea Diana Șoșoacă, cât și membri ai partidului AUR și PSD.

Citeste si: Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată! România intră în zona roșie de duminică

Câteva mii dintre persoanele aflate în fața Guvernului au luat decizia să se îndrepte spre Palatul Cotroceni, scăzând din numărul de protestatari de la Piața Victoriei. 

protest

Diana Șoșoacă, la protestul din Piața Victoriei 

[Sursa foto: Hot News]

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, a mărturisit că nu s-au aplicat amenzi momentan, chiar dacă numărul persoanelor participane a depășit cu mult limita legală, iar măsurile de protecție împotriva coronavirusului nu sunt respectate. 

„Nu aș vrea să fac o estimare, pentru că nu aș vrea să greșim. Sunt mai multe de 100 de persoane, așa cum prevede legea în situația de față. La momentul actual ne concentrăm pe siguranța participanților.

Avem organizatori declarați, așa că ne va fi mai ușor. E important să se poarte masca și să păstreze distanțarea. Indiferent de situație, noi facem recomandări. De asemenea, le recomandăm și se delimiteze de incidente și să anunțe echipajele de jandarmi”, a spus Alexandru Iacob, potrivit Mediafax. 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies