Protest la Guvern. Elevii au ieșit în stradă să ceară soluții pentru noul an școlar 2020-2021

Reprezentanții elevilor protestează în fața Guvernului și cer autorităților să vină cu un scenariu optim pentru anul şcolar 2020-2021.

Protest la Guvern. Elevii au ieșit în stradă să ceară soluții pentru noul an școlar 2020-2021
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Protest la Guvern. Elevii au ieșit în stradă să ceară soluții pentru noul an școlar 2020-2021
Protest la Guvern. Elevii au ieșit în stradă să ceară soluții pentru noul an școlar 2020-2021

Sursă FOTO: Digi24.ro

Reprezentanți ai Asociației Elevilor din București protestează la Guvern și cer soluții concrete pentru noul an școlar, în contextul pandemiei.

Mai sunt câteva săptămâni până la redeschiderea şcolilor și elevii sunt nemulțumiți că autorităţile nu au prezentat un plan concret privind anul şcolar 2020-2021.

Elevii nu au fost consultați suficient

Alex Rădulescu, președintele Asociației Elevilor București – Ilfov, a declarat pentru Digi24 că trebuie descentralizate măsurile și că toți elevii trebuie să aibă acces la dispozitive mobile și la internet.

El spune că orele nu se pot desfășura doar fizic, scenariul privind învățământul hibrid sau exclusiv online va fi fezabil doar dacă aceste condiții vor fi îndeplinite.

Citeste si: Iată lucrul care a ajutat nenumărate familii pe perioada pandemiei!

Citeste si: România a actualizat lista cu țările din „zona galbenă”. Începând de astăzi, 3 august, cei care vin din aceste state vor sta 14 zile în carantină

Citeste si: A murit Dan Tătaru

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Președintele Asociației Elevilor București – Ilfov susține că li s-a promis participarea la o discuție pe această temă la Ministerul Educației, dar nu au mai fost chemați.

Mai multe asociații de elevi din țară vor trimite la București colete cu revendicările lor. Elevii din Constanța vor trimite în colet și un ceas, pentru a transmite, simbolic, că timpul trece și că trebuie luate decizii rapid.

„Fizic 100% nu ne putem întoarce la școală”

Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor Constanța, a declarat la Digi24 că elevii au nevoie de decizii concrete, nu doar de scenarii ca până acum.

„Suntem în momentul martie, când tot ce primeam erau scenarii, fără o decizie concretă. Suntem în august, ar trebui să avem un plan concret.

Optăm pentru soluție descentralizată, unde sunt cazuri puține să se meargă fizic la școală, unde sunt multe să se opteze pentru școala online în totalitate.

Fizic 100% nu ne putem întoarce, nu avem spațiu suficient, nici igiena corespunzătoare.

Scenariul în care să vină la școală copiii din clasele I – IV și cei din anii terminali este bun în condițiile în care se respectă măsurile de distanțare fizică și condițiile de igiena sunt respectate", a declarat Sabina Spătariu.

Ludovic Orban, reacție la protestele elevilor

Premierul Ludovic Orban a declarat că școala va începe, dar că nu poate da un răspuns concret astăzi, 3 august. El spune că se vor relua cursurile în funcție de evoluția pandemiei.

Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei.

Există un grup de lucru interministerial coordonat de Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluarea infrastructurii, a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt.

Suntem într-o analiză foarte serioasă, nu pot crea o previziune azi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei.

Pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil.

Când vom avea toate datele pentru a furniza o informație corectă care să permită elevilor, profesorilor, părinților să se pregătească pentru noul an școlar.

Când se vor finaliza analiza și toate scenariile le vom prezenta public. Suntem în 3 august”, a spus Orban.

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum poți să trăiești 100 de ani. Secretul din Icaria, Grecia

O țară a intrat în ”noua fază” a pandemiei COVID-19!

Cutremur la Vatican. Papa Benedict, în stare critică. News Alert

Alex Bodi și Bianca Drăgușanu, la un pas de împăcare?

Alertă pentru cei care au făcut prima doză de Pfizer! E interzis. Ce nu trebuie să facă la rapel

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Scandal cu Diana Șoșoacă la televizor: „Sunteţi un impostor! Mizerabilă eşti tu!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies