PS5: ce trebuie să știți despre Sony PlayStation 5, înainte de a vă cumpăra unul

PS5: ce trebuie să știți despre Sony PlayStation 5, înainte de a vă cumpăra unul
Sony PlayStation 5

In articol:

PS5 este oficial aici, oferind experiențe de joc PlayStation de ultimă generație și o mulțime de exclusivități, pe cel mai recent hardware de la Sony. Din păcate, comercianții sunt încă afectați de lipsa de stoc, ceea ce înseamnă că este incredibil de dificil (sau scump) să cumpărați unul chiar acum.

Dar, dacă vă întrebați dacă merită să vă luați un PS5, suntem aici pentru a vă ajuta. Mai jos, veți găsi câteva din informațiile pe care trebuie să le știți despre PlayStation 5.

Pe scurt, PS5 a fost lansat în noiembrie anul trecut în două variante- PS5 standard și PS5 Digital Edition, care nu are unitate de disc. Ambele console oferă, totuși, scăderi fără precedent ale timpilor de încărcare, rezoluții mai mari ale jocurilor și rate ale cadrelor și performanță generală. Cu toate acestea, în afara performanței, PS5 își propune să continue tradiția Sony de a oferi exclusivități de top, cu lista sa de jocuri și exclusivități PS5 viitoare.

Deci, indiferent dacă doriți să vă cumpărați un PS5, aveți deja unul sau pur și simplu doriți să aflați mai multe despre noua consolă Sony PlayStation 5, continuați să citiți.

Când a fost data lansării PS5?

Sony a lansat PS5 în următoarele date din 2020:

● 12 noiembrie (SUA, Japonia, Canada, Mexic, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud)

● 19 noiembrie (restul lumii)

Specificații și performanță PS5

Iată lista completă a specificațiilor PS5:

● CPU: 8x nuclee Zen 2 la 3,5 GHz (frecvență variabilă)

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

● GPU: 10.28 TFLOPs, 36 CU la 2,23 GHz (frecvență variabilă)

● Arhitectură GPU: RDNA personalizat 2

● Memorie/ interfață: 16 GB GDDR6/ 256= bit

● Lățime de bandă de memorie: 448GB/ s

● Stocare internă: SSD personalizat de 825GB

● Randament IO: 5,5GB/ s (Raw), tipic 8-9GB/ s (comprimat)

● Spațiu de stocare extensibil: slot SSD NVMe

● Stocare externă: Suport USB HDD

● Unitate optică: unitate Blu-Ray 4K UHD

PS5 funcționează pe un cip AMD CPU bazat pe a treia generație a liniei AMD Ryzen. Este o bestie cu opt nuclee, personalizată, bazată pe noua microarhitectură Zen 2 de 7 nm a companiei. CPU-ul este o variantă personalizată a familiei Navi a AMD Radeon și include „ray tracing”- un efect de bază în Hollywood și unul care începe să apară în procesoare de computer high-end și linia de gaming Nvidia RTX. PS5 valorifică puterea arhitecturii CPU de ultimă generație Zen, coroborată cu arhitectura grafică Navi.

O mare parte a acestei configurări GPU este suportul pentru rezoluții 8K și „ray tracing” în jocurile PS5. Aceasta din urmă este o tehnologie care îmbunătățește foarte mult fidelitatea vizuală în jocuri, deoarece imită modul în care lumina se mișcă și sare de la obiect la obiect, în special suprafețele reflectorizante și refracția prin apă, alte lichide și sticlă. Având în vedere optimizările adecvate, jocurile pot prezenta o iluminare și umbre mai realiste, ca rezultat.

Se pare că Sony a adăugat o unitate personalizată pentru audio 3D și în PS5, acordând atenție îmbunătățirilor audio și sonore la nivelul următor. Jucătorii au fost puțin frustrați de faptul că sunetul nu s-a schimbat prea mult între PlayStation 3 și PlayStation 4. Cu această consolă, visul Sony este de a arăta cât de diferită poate fi experiența audio, atunci când îi aplică cantități semnificative de cai putere hardware-ului.

Cu toate acestea, pentru jucători, una dintre cele mai mari îmbunătățiri noi pentru specificațiile PS5 este scăderea uriașă a timpilor de încărcare. Datorită faptului că PS5 trece de la hard disk-uri la SSD-uri, Sony și-a schimbat, de asemenea, abordarea față de modul în care stocăm jocurile pe consola de ultimă generație. Acum puteți configura exact ce părți ale unui joc doriți să stocați pe consola dvs., permițându-vă un acces mai detaliat la date. Asta înseamnă că puteți instala doar multiplayer-ul, sau doar single-playerul, sau puteți șterge unul sau altul, după ce ați terminat.

Cum funcționează compatibilitatea PS5?

Răspunsul scurt la această întrebare este că este foarte, foarte simplu. Puteți accesa toate jocurile dvs. PS4 pe PS5 prin biblioteca dvs. de jocuri, prin inserarea discului sau prin transferarea conținutului dvs. pe PS5.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Dezvăluirile românului pe care a fost testat noul tratament anti-COVID! „Mă simţeam mult mai...”Medicamentul ar putea fi administrat în spitale la finalul anului

România ar putea avea până la 2.500 de cazuri COVID la ATI până la finalul lunii octombrie! „Acesta ar fi scenariul cel mai rău”

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!” Cel mai șocant dosar de sclavie modernă s-a închis

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

SE SCHIMBĂ HARTA Europei?! O țară ar putea ieși din Uniunea Europeană: "Într-o zi sau mai degrabă într-o noapte"

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

SINUCIDEREA CARE ȘOCHEAZĂ ROMÂNIA. Devenise tată de câteva zile. Dezvăluiri despre moartea comerciantului român de artă

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies