Pufulica, mesaj halucinant pe postul public! Scandal monstru la TVR 3 dupa ce postul a difuzat un colind care insulta poporul evreu!

TVR 3 este in centrul unui nou scandal, la doar cateva zile dupa relansare.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriereOaia Pufulica, mascota TVR3Dupa celebrele imagini cu mascota Pufulica, care au aparut pe post in primele secunde de emisie ale noului TVR 3, un alt scandal, mult mai grav, risca sa strice inca o data imaginea televiziunii publice. De data aceasta este vorba despre un colind considerat antisemit, interpretat de grupul de colindatori „Dor transilvan” si transmis in direct pe postul respectiv. Versurile colindului contin cuvantul „jidov”, iar mesajul acestuia este unul evident antisemit, lucru care a adus pe masa CNA-ului doua sesizari, din partea Revistei 22 si a Grupului pentru Dialog Social.

"A nascut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchina, / Numai jidovii-l ingana. / Jidovan afuristit / Nu l-ar rabda Domnul sfant / Nici in cer, nici pe pamant.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasa sfara [= fum] in drum", sunt versurile incriminate de Revista 22.

In cursul zilei de azi, SRTV a emis un comunicat prin care se spune  ca „alegerea colindelor interpretate de Ansamblul „Dor transilvan” a apartinut Centrului Judetean de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale Cluj”.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate