Puiu Popoviciu judecat pentru "afacerea Baneasa"

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu si fostii sefi de la DGIPI si DGA, Cornel Serban si Petru Pitcovici, au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie in legatura cu "afacerea Baneasa". Ei sunt acuzati de tranzactionarea, la un pret subevaluat, a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice din Bucuresti. Dosarul va fi judecat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti.

Distribuie pe:

fara descrierePuiu Popoviciu, un afacerist roman destul de controversatConform DNA, Puiu Popoviciu  se face vinovat de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice si dare de mita. Ilie Cornel Serban,  fost director al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din MAI, si Petru Daniel Pitcovici, fost sef al Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, sunt acuzati de complicitate la dare de mita si favorizarea infractorului.

In acelasi dosar va fi judecat si Ioan Niculae Alecu, rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Terenul in chestiune este cel pe care milionarul Popoviciu a construit complexul comercial Baneasa Shopping City, magazinul Ikea, cladiri de birouri si locuinte. Popoviciu a fost retinut in acest dosar in 2009. Conform unor surse judiciare, ancheta in dosar a inceput in urma unei plangeri facute de Gigi Becali care fusese si el interesat de cele 224 de hectare, insa oferta sa nu a fost luata in considerare de fostul rector al Universitatii de Agronomie Ioan Alecu. Prin urmare, Becali a inaintat o plangere la Parchetul General impotriva fostului rector al Universitatii Agronomice, Ioan Alecu, in 2001. Dosarul a ajuns in 2007 la DNA, dupa ce, anterior, s-a hotarat neinceperea urmaririi penale.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate