Puiu Popoviciu pleaca in Africa. Vrea sa faca bani si acolo

Unul dintre cei mai bogati romani, Puiu Popoviciu, vrea sa faca bani si din afaceri in Africa. Nu ar fi singurul milionar roman care investe pe teritoriul american. Frank Timis si Ovidiu Tender sunt cei care au deschis drumul afaceristilor spre Continentul Negru.

Distribuie pe:

fara descrierePuiu Popoviciu vrea sa faca afaceri si in AfricaTarile africane sunt intr-o dezvoltare puternica, iar oamenii de afaceri romani nu aveau cum sa treaca acest lucru cu vederea. Dupa Frank Timis si Ovidiu Tender, care deruleaza deja afaceri de zeci de milioane de euro pe taram african, Puiu Popoviciu studiaza si el piata, scrie capital.ro. Omul de afaceri a declarat ca va face publice investitiile sale din Africa, abia dupa ce va demara proiectele acolo. Conform ultimei editii a Top 300 Capital, familia Popoviciu este pe locul 15 in randul celor mai bogati romani, cu o avere de 350-380 milioane de euro.

Puiu Popoviciu, un om de afaceri controversat

Asocierile lui Popoviciu cu mediul politic l-au transformat pe acesta intr-unul dintre cei mai controversati dar si mai bogati oameni de afaceri. Este vazut drept un apropiat al lui Adrian Videanu, este nas de cununie al lui Ionut Costea (presedintele Eximbank), este partener de afaceri cu Radu Timofete si Nicolae Badea (presedintele clubului de fotbal Dinamo). De altfel, intre Popoviciu si Badea au existat si relatii de rudenie prin alianta, fiind ginerii fostului demnitar comunist Ion Dinca, supranumit Dinca "Te-Leaga", decedat in 2008. Cei doi au adus in Romania lantul de fast-food KFC.

Principalele firme pe care "Puiu" Popoviciu le controleaza si care l-au facut milionar in euro:
Baneasa Investmens - Baneasa Shopping Center, IKEA, Pizza Hut, Howard Johnson si KFC.

Frank Timis a deschis drumul spre Africa

Supranumit regele resurselor minerale, Frank Timis a ajuns pe prima pozitie in topul celor mai bogati romani cu ajutorul afacerilor derulate chiar pe teritoriul african. Acesta opereaza in tari precum Sierra Leone, Guineea, Burkina Faso, Gambia, Coasta de Fildes, Liberia si Senegal.

Tender a fost al doilea

Pe locul 7 in Top 300 Capital, Ovidiu Tender s-a orientat si el catre Continentul Negru. Tender detine licente de exploatare in Senegal, Guineea-Bissau, Guineea Conakry si Capul Verde, pentru hidrocarburi minerale.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate