Purtarea măștii este obligatorie! Ludovic Orban, despre stocurile de măști chirurgicale: „Va trebui ca până în 15 mai să producem cantităţi semnificative”

Purtarea măștilor chirurgicale a devenit obligatorie în contextul pandemiei de coronavirus, cu toate că România nu dispune de o cantitate considerabilă de măști.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Purtarea măștii este obligatorie! Ludovic Orban, despre stocurile de măști chirurgicale: „Va trebui ca până în 15 mai să producem cantităţi semnificative”
Purtarea măștii este obligatorie! Ludovic Orban, despre stocurile de măști chirurgicale: „Va trebui ca până în 15 mai să producem cantităţi semnificative”


In articol:

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că, până în 15 mai, trebuie realizate stocuri importante de măşti chirurgicale, având în vedere obligativitatea purtării acestora în spaţiile închise, informează News.ro.

Citeste si: Vești bune de la un medic renumit: „Coronavirus tinde să dispară singur”

”Preocuparea noastră a fost să susţinem poducători români care să producă astfel de măşti”, a spus Orban, afirmând că va creşte foarte mult consumul zilnic al acestora. În plus, premierul a anunţat că preţul măştilor ar putea fi plafonat.

Ludovic Orban a fost întrebat, joi, dacă România este pregătită cu stocuri de măşti, având în vedere că purtarea acestora devine obligatorie din 15 mai şi a spus:

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

”Cu siguranţă am discutat această chstiune de aproximativ o săptămână. Purtarea măştii în spaţii închise este foarte utilă pentru că reduce posibilitatea de infectare.  Preocuparea noastră a fost să sunţinem poucători români care să producă astfel de măşti. Avem utilaje noi care au o capacitate să producă o cantitate însemnată . Vom încerca să asigurăm capaciatea deplină”.

Citeste si: Încă trei decese provocate de coronavirus. Bilanţul se ridică la 527

Ludovic Orban se gândește la o modalitate de distribuire a măștilor către cei care nu au venituri să-și poată cumpăra

Ludovic Orban a afirmat că se va gândi o formulă de distribuire a măştilor către persoanele care nu au venituri şi nu le pot cumpăra. 

”Eu sper să creştem această capacitate. Va trebui ca până în 15 mai să producem cantităţi semnificative şi să cumpărăm de la producători externi”, a mai declarat Premierul, anunţând că Unifarm are peste 4 milioane de măşti chirurgicale, iar stocul de măşti FFP 2 şi FFP 3 este de ordinul milioanelor.

Orban a mai spus că ”obligativitatea de a purta măşti va face un consum mare” care va trebui asigurat.

Întrebat dacă se ia în calcul plafonarea preţului la măşti, Orban a spus: ”Ne gândim şi la acest lucru”

Citeste si: Anunțul de ultim moment făcut de Gabriela Firea despre redeschiderea școlilor: „Sub nicio formă...”

Întrebat când s-ar putea lua decizia, Orban a spus: ”Istoria economică, pentru cine a citit-o, spune că, atunci când s-au luat astfel de măsuri, dacă intervenţia pe piaţă a generat un preţ administrativ care nu are nicio legătură cu raportul ofertă-cerere s-a produs penurie, generarea de reţele de vânzare la negru care au lipsit mare majoritate a oamenilor aceste produse. Cred că trebuie să asigurăm o ofertă la nivelul cereriişi acesta este obiectivul pe carel avem: să producem în România cât mai mult i să ruşim să importăm ce nu putem produce”. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că după 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun, măsură valabilă până anul viitor.

Urmatorul articol
Citește și:

Dosar penal pentru un bărbat de 63 de ani din Timișoara, suspect de coronavirus, după ce a fugit din spital. Unde a fost găsit și cine l-a dus înapoi la spital

Marcel Vela, noi reguli pentru bătrânii de peste 65 de ani: „Probabil intervalul orar 11-13 nu este cel mai nimerit”

Prințul Louis a împlinit doi anișori. Ipostaza adorabilă în care l-a surprins Ducesa Kate în timpul izolării la domiciliu

Mama lui Culiță Sterp îi duce dorul lui Carmen de la Sălciua. Cuvintele care l-au supărat pe artist: „Dumnezeu ți-a dat soția”

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies