Radioul Public, somat de CNA din cauza lui Dan Puric!

Consiliul Naţional al Audiovizualului a somat Radioul Public din cauză că Dan Puric a spus în emisiunea "Maraton de duminică" din 13 octombrie că România este "un cuib mafiotic", iar moderatorul programului l-a lăsat să folosească un astfel de limbaj considerat injurios de membrii CNA.

novalue
Autor: V.P.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, emisiunea "Maraton de duminică", care a fost difuzată la Radio România Actualităţi (RRA) pe 13 octombrie, între orele 18.10- 23.00.

În studio au fost prezenţi mai mulţi invitaţi, între care şi artistul Dan Puric. În emisiune, Dan Puric a făcut mai multe afirmaţii, precum: "Dacă în România era într-adevăr un stat şi nu un cuib mafiotic", "nu vorbim de şleahta asta de securişti care ne conduc", "sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României este un cancer la

nivel social".

În emisiune, moderatorul Alexandru Rusu i-a spus lui Dan Puric: "Am să spun că apelativele vă aparţin, pentru a nu risca o amendă".

Însă membrii CNA au considerat că moderatorul emisiunii nu i-a solicitat invitatului să spună ce probe are în susţinerea afirmaţiilor făcute.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus că ea conduce o instituţie din statul român şi că se consideră "instigată" de afirmaţiile făcute de Dan Puric în emisiune. "Este insultă şi calomnie(...). Eu mă consider a fi parte în banda de mafioţi, întrucât conduc o instituţie din statul român", a spus Laura Georgescu.
În schimb, realizatorul Alexandru Rusu a spus că Dan Puric a vorbit în emisiune la modul general, nefăcând referire la o anumită instituţie sau la o anumită persoană.

De asemenea, Alexandru Rusu a spus că emisiunea "Maraton de duminică" nu mai este în grila Radio România Actualităţi, iar în prezent el realizează o rubrică săptămânală de interviuri care are o durată de doar trei minute.

"Dacă domnul Dan Puric are toate libertatea de expresie, dumneavoastră aveţi nişte obligaţii de moderator. Care sunt argumentele pentru care spune că România este 'un cuib mafiot'?", i-a spus membrul CNA Narcisa Iorga lui Alexandru Rusu.

Narcisa Iorga a mai spus că moderatorul Alexandru Rusu nu şi-a făcut datoria şi a propus sancţionarea Radio România Actualităţi cu somaţie publică, pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să
instige la violenţă".

Somaţia publică a fost aplicată cu şase voturi "pentru" (Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea), în timp ce Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea au votat "împotriva" aplicării acestei sancţiuni.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies