Raed Arafat a făcut un anunț îngrijorător! Veștile nu sunt deloc bune:„Am pierdut lupta cu COVID-19!”

Raed Arafat a declarat, ca urmare a numărului mare de cazuri de infectare cu COVID-19 de la noi din țară, că lupta cu virusul a fost pierdută.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat
Autor: Ana Maria

In articol:

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, nu este deloc optimist în lupta pe care o ducem împotriva COVID-19. El a declarat în seara zilei de vineri, 16 octombrie, că lupta cu virusul din China a fost pierdută, după ce în țara noastră au fost înregistrate peste 4000 de noi cazuri la 24 de ore, pentru câteva zile consecutiv.

Raed Arafat, cel care a și înființat serviciul SMURD în România în urmă cu 30 de ani, a spus în cadrul unei emisiuni televizate că situație este destul de gravă în București și că ne apropiem cu pași repezi de indicele 3, adică o rată de infectare de 3 locuitori care au contractat virusul la fiecare 1000 de bucureșteni.

"Aşa cum evoluează lucrurile, să ajungem la indicele de 3, în Capitală, este foarte clar. Se vor aplica toate regulile care au fost prevăzute în Hotărârea de Guvern. restaurantele închise, nu mai sunt activităţi la teatre, nu mai sunt activităţi la cinematografe. Bineînţeles, masca devine obligatorie în toate spaţiile publice, deci nu mai există diferenţiere între spaţiul aglomerat şi spaţiul neaglomerat, în toate spaţiile masca este obligatorie. Astea sunt regulile care sunt de bază, în această situaţie. Când trecem de pragul de 3 la mie şi sperăm ca populaţia să înţeleagă şi să respecte pentru că sistemele sanitare au limitele lor, nu doar în România”,  a declarat Raed Arafat la Digi24, vineri seara.

Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

Raed Arafat anunță noi măsuri în spitale, în lupta cu COVID-19

Numărul mare de pacienți infectați pune presiune asupra sistemului de sănătate din România. În unele dintre spitalele desemnate pacienților confirmați cu virusul Sars-Cov-2, nu mai sunt locuri și noi pacienți pot fi primiți abia după externarea celor deja existenți, așa cum se întâmplă, de exemplu, la Spitalul Victor Babeș.

Raed Arafat a anunțat că este posibil ca în scurt timp și unitățile medicale care nu sunt desemnate persoanelor infectate să fie nevoite să primească români testați pozitiv.

„Lupta cu COVID-19, din păcate am pierdut-o. Mai ales că este presiune şi asupra sistemului medical din mai multe puncte de vedere, nu numai asupra capacităţii, ci şi asupra oamenilor care lucrează în sistem. Vom ajunge la un moment în care pacienţii nu vor mai putea fi transferaţi către spitale desemnate Covid, ci vor rămâne în spitalele în care sunt şi vor fi trataţi în spitalele respecive unde trebuie create circuite la nivelul Terapiei

Intensive, la nivelul altor secţii care să permită tratarea altor pacienţi. Şi la acest moment avem pacienţi care se tratează în spitalele care nu sunt desemnate Covid pentru că nu reuşim să transferăm imediat, ci transferăm peste câteva ore sau a doua zi. Dar la un moment va trebui să ne pregătim clar şi sistemul trebuie pregătit şi s-au dat indicaţii de către Ministerul Sănătăţii către întreg sistemul sanitar că la un moment dat vom începe să ţinem bolnavii şi în secţiile non-Covid şi posibil vom ajunge şi la bază, din nou, la reducerea capacităţii pentru cazurile elective.

De fapt ce am pregătit la începutul pandemiei şi din fericire nu s-a întâmplat atunci şi a devenit un subiect de critică şi de batjocură deciziile noastre de atunci, acum ne confruntăm cu el şi este clar că unele decizii, posibil să le luăm, să revenim la ce am luat atunci în martie, dar adaptat la situaţia de acum. cele mai importante măsuri au fost pe sistemul sanitar şi mă refer la asta”,  a mai declarat Arafat.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Bilanț COVID-19, 17 octombrie. 3.952 de cazuri noi de infectare, 63 de decese și  745 de persoane la ATI

Aglomerație la mega-nunta din Oradea: ”Familia mea e pedepsită”

O femeie a trebuit să nască singură, după ce medicii au confirmat-o cu COVID-19:”Mi-am născut băiețelul doar eu, o moașă și o moașă studentă”

Horoscop 17 Mai 2021: astazi Fecioarele vor incerca lucruri noi

Total INTERZIS pentru cei care s-au vaccinat cu PFIZER! Informația momentului pe care toată lumea trebuie să o știe

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Adio, libertate? Valul 4 vine peste România. Anunțul este terifiant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies