Raed Arafat, anunț important despre alegerile parlamentare! Se poate circula fără declarație pe propria răspundere

Românii cu drept de vot vor avea libertate de mişcare în ziua alegerilor parlamentare.

raed arafat
Autor: Carmen Nicoleta

In articol:

Raed Arafat, șeful DSU, a făcut două anunțuri importante, la începutul şedinţei de Guvern din data de 4 decembrie. Primul anunț face referire la redeschiderea piețelor, iar cel de-al doilea are legătură cu alegerile parlamentare din 6 decembrie. Toți românii cu drept de vot, aflați în zone carantinate, pot merge la secțiile de votare fără declarație pe propria răspundere. Libera circulație va avea loc între orele 05.00-01.00.

„Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului.

Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5:00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1:00 dimineaţa în data de 7 decembrie. Pentru zonele carantinate se va emite o reglementare care prevede aceste excepţii. Aici trebuie să subliniem un lucru – cei care sunt aflaţi în izolare sau în carantină la domiciliu pentru că au fost contacţi, ei solicită urna mobilă”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

coronavirus
Declarația pe propria răspundere[Sursa foto: Captură Video]

Starea de alertă se prelungește și după 31 decembrie 2020

Starea de alertă urmează să fie prelungită în România după seara de Revelion. Subiectul se află pe ordinea de zi în ședința de Guvern de sâmbătă, 5 decembrie.( Citeste si: Prospectul vaccinului anti-COVID a fost publicat! Iată care sunt efectele adverse)

„Având în vedere evoluția situației epidemiologice din România ca urmare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, numărul din ce în ce mai mare al îmbolnăvirilor și restricțiile în dinamică privind desfășurarea activităților economice, prevăzute în hotărârile Guvernului prin care se prelungește starea de alertă, întrucât prevederile art. 24 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, stabilesc acordarea unor măsuri de protecție socială până la cel mult 31 decembrie 2020, întrucât este necesar să fie asigurate măsuri de protecție socială pentru angajați, angajatori și alte categorii de profesioniști în concordanță cu situația epidemiologică, în situația în care starea de alertă se va prelungi și după 31 decembrie 2020”, se arată în Ordonanța de urgență. Citește mai multe AICI.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Doliu în presa din România! Un celebru comentator de radio a fost răpus de coronavirus: „Prea devreme ne-ai părăsit”

Deși a făcut party cu zeci de invitați, Tzancă Uraganul susține că nu a încălcat legea! ”A fost o petrecere mică! Nu ne-a permis pandemia...!”

Anamaria Prodan a dezvoltat o formă severă a coronavirusului: ”Într-o fracțiune de secundă totul se poate agrava și nu poți să respiri”

Horoscop Zilnic Luni 8 Martie 2021: Berbecii trebuie să fie atenți, Leii vor fi dați peste cap

Lucrurile pot scăpa de sub CONTROL! Valeriu Gheorghiță, avertisment cumplit: Deja vedem ce se întâmplă

Nu combinați brânza cu aceste medicamente! Vă poate crește tensiunea arterială până la moarte! Nutriționistul Lygia Alexandrescu avertizează

Suma colosală care a fost pusă pe masă pentru interviul cu Meghan Markle și Prințul Harry

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies