Raed Arafat, anunț important despre un nou lockdown în România

Ce spune șeful DSU, Raed Arafat, despre posibilitatea instituirii unei carantine naționale în România?

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre


In articol:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, atrage atenția că autoritățile nu iau în calcul instituirea unui lockdown general în România. El a declarat într-o intervenție la B1 TV că măsura carantinei se va lua local, în acele zone unde numărul cazurilor noi de infectare scapă de sub control.

„Măsuri de lockdown pot fi luate dacă în unele zone crește numărul cazurilor peste un anumit procent și mai ales dacă este combinat cu alți

factori. Va fi o creștere probabil a numărului cazurilor. Depinde cât de controlabilă va fi. Cert este că o mare parte din populație a respectat recomandările, dar este și o parte din populație care nu a respectat recomandările, dovadă și amenzile date de Poliție. Așa că este posibil să începem să vedem o creștere în următoarele 10 -15 zile.

Citeste si:Devine obligatoriu pentru toți românii, începând cu 4 ianuarie 2021. Raed Arafat face anunțul momentului: „Indiferent de ...”

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Un travestit a ţepuit bărbaţii pe bandă rulantă. „Am cunoscut-o pe Delia pe Facebook, ea m-a abordat…” - bzi.ro

Sper să controlăm această creștere pentru că acum indicatorii arată că presiunea pe sistemul sanitar a scăzut comparativ cu acum 2-3 săptămâni. Eu sper să reușim să o menținem așa și să nu vedem din nou creșterea acestei presiuni și impactul acesteia”, spune seful DSU.

Carantina, instituită zonal

Raed Arafat susține că măsurile de carantină aplicate în anumite zone, unde a fost depășită rata de infectare la mia de locuitori, au dat rezultate. Totuși, șeful DSU atrage atenția că oamenii trebuie să respecte în continuare măsurile de protecție împotriva coronavirsului, pentru ca situația să nu scape de sub control.

„Faptul că avem o scădere a numărului cazurilor, o scădere mică, nu putem să spunem că este o scădere masivă a numărului cazurilor din terapie intensivă și din spitale, arată totuși

că măsurile care s-au luat în ultima perioadă – masca universală, carantinările locale, zonale – au avut efectul lor, au dus la o scădere. Din nou, depinde de noi cum va fi această scădere, dacă va fi după ea o creștere controlabilă sau nu, paralel cu acțiunea de vaccinare.

Citeste si:VIRAL pe internet! Fetița de 12 ani a unui medic român din Suedia explică ce înseamnă vaccinul anti-Covid. „Am înţeles ce înseamnă acest vaccin de la un copil, nu de la specialişti” VIDEO

Cel

mai important lucru este păstrarea măsurilor de siguranță mai departe – masca, distanțarea, mobilitatea limitată și contactele limitate și să nu intrăm în zonele aglomerate – , iar pe partea cealalată, cui îi vine rândul, să se vaccineze”,a mai spus Raed Arafat.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Și-a văzut mama murind la Terapie Intensivă! „Plângeam, în timp ce mama era atât de puternică şi curajoasă"

Transmiterea Covid-19 între membrii aceleași familii. De ce unii dintre ei nu contractează virusul, deși locuiesc în aceeași casă. Explicația experților

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Dan Bittman susține că pandemia este, de fapt, o afacere: „E chiar bănoasă”

Anunț major pentru elevi. Ce ore vor fi introduse de pe 8 februarie

Otrava care ne intoxică organismul în fiecare zi, fără să știm! Renumitul medic Alin Scarlat avertizează: Duce la boli grave și cancer!

Taxa ascunsă pe care o ia CNAS românilor. Dezvăluirile sunt revoltătoare

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies