Raed Arafat, anunț îngrijorător: "Este posibil să ajungem ca Italia..."

Numărul infecțiilor și deceselor cu coronavirus crește semnificativ de la o zi la alta.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

raed-arafat-anunt


In articol:

Numărul infecțiilor și deceselor cu coronavirus crește semnificativ de la o zi la alta. Bilanțul actual în România este, totuși, mult mai mic comparativ cu alte state europene.

Raed Arafat, anunț îngrijorător: "Este posibil să ajungem ca Italia..."

Raed Arafat avertizează că nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de acest aspect și că situația ar putea să explodeze în orice moment.

Citeste si: Un nou pericol pândește omenirea, în plină pandemie de COVID-19. Fenomen extrem de rar, descoperit de oamenii de știință

 

"La acest moment încă avem cazuri noi și suntem în creștere. Nu suntem încă în situația din țări precum Italia, Franța, SUA. Nu știu dacă vom ajunge în situația asta. E posibil să ajungem, e posibil să nu. Vom putea spune mai mult după perioada Paștelui. Toată lumea vrea să relaxeze măsurile, fiți siguri. Dar la acest moment, dacă le relaxăm prea devreme, există riscul să explodeze situația și să nu o mai putem controla. Vedem ce decizii luăm după Paște. Etapă cu etapă, vom reveni la normalitate”, a spus Raed Arafat la un post de televiziune.

Citeste si: Demonstrația care face coronavirusul vizibil. Cât de lipsiți de apărare suntem în fața lui? VIDEO șocant

 

Distanțarea socială rămâne cea mai bună soluție

Secretarul de stat nu s-a ferit să critice în mod public toate persoanele care au ignorat sfaturile autorităților și au ieșit afară, pe motiv de "vreme frumoasă".

Citeste si: Orban: Estimările epidemiologilor sunt că vârful coronavirusului în România va fi în jurul datei de 1 mai

 

"Mai multe persoane au sunat să spună că sunt prea mulți care au ieșit la plimbare și la grătare fiind vremea frumoasă. În aceasta perioada rămânerea acasă și evitarea activităților care pot să vă expună și să expună familiile voastre este extrem de importantă. Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust că să-l evitați. Acesta se evita numai prin măsurile de izolare și distanțare sociala. Evitați expunerea persoanelor vârstnice din familiile d-voastră la acest risc printr-un comportament responsabil. Vă rog mult evitați la maxim activitățile care nu sunt esențiale în aceasta perioadă!”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat pe pagina sa de socializare.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate