Raed Arafat anunță noi măsuri pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Ce spune despre un nou „lockdown” în România

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, spune că vor fi luate măsuri suplimentare pentru a combate răspândirea noului virus.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Raed Arafat, despre lockdown
Raed Arafat, șeful DSU

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că autoritățile nu iau în calucl în acest moment închiderea unor activităţi sau de lockdown. Totuși, șeful DSU susține că vor fi luate măsuri suplimentare pe fondul creşterii numărului infectărilor cu SARS-CoV-2.


In articol:

„Nu ştiu dacă este vorba de o stare de urgenţă, dar vorba de măsuri care să fie luate suplimentar din cauza creşterii numărului cazurilor, asta este posibil. Noi tot timpul am zis că este posibil ca să se ia măsuri locale, măsuri zonale care să fie intensificate, iar controalele să fie intensificate pentru că trebuie să controlăm această creştere. (...) Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgenţă sau nimeni nu a spus - sau cel puţin nu am auzit eu - că va fi instituită o stare de urgenţă.

Trebuie să fie totuşi instituite unele măsuri pentru că unele prefecturi au început să le instituie, unde cifra este mai mare, incidenţa e mai mare, să instituie nişte reguli judeţene, locale, în anumite localităţi şi ne putem aştepta să crească astfel de măsuri. (...) La acest moment nu se discută de închidere sau de lockdown, cum ziceţi, în acest moment nu”, a declarat presei Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Citeste si: Decizie bombă luată în toiul nopții. Gata, s-a dus libertatea. Se închide tot - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

„Respectarea regulilor de distanţare, cel mai important lucru”

Şeful DSU face un apel pentru responsabilitate și transmite populației să păstreze regulile de distanțare soacială și cele de igienă. Raed Aarafat susține că în această perioadă toată lumea trebuie să coopereze pentru a putea depăși criza sanitară cu bine.

„Fără discuţie aceste măsuri sunt necesare şi cea mai necesară este colaborarea oamenilor, precum purtarea măştii, respectarea regulilor de distanţare şi acesta este cel mai important lucru. (...) Dacă asta nu se rezolvă, atunci degeaba luăm măsuri dacă oamenii nu le respectă.

Oamenii trebuie să lase la o parte semnele de întrebare care au fost puse de unii şi de alţii, care nu ştiu ce motive au avut în spate ca să ducă aceste campanii împotrivă, şi să asculte totuşi recomandările care vin oficial, care vor să rezolve această problemă. Oamenii ar trebui să fie echipă cu noi, o echipă în care noi să lucrăm împreună cu ei”, a explicat Arafat.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Zilnic Marți 24 Noiembrie 2020: Taurii intră în posesia unui secret, Leii sunt trădați

Medicamentele super ieftine care se vor găsi în farmacii! Foarte mulți oameni le folosesc

Cea mai delicioasă salată cu pui. Rețeta perfectă: adaugă neapărat și acest ingredient pentru un gust incredibil de bun

O fetiță de 8 ani a fost abandonată de părinții ei într-o benzinărie, pentru că era prea obraznică. Copila a fost găsită cu un bilet în care mama ei motiva gestul revoltător....

Donald Trump, primul mesaj de pe patul de spital: „Mă simt bine, cred”. Președintele american este tratat cu Remdesivir, a anunțat Casa Albă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies