Raed Arafat îi atenționează pe cei care sunt împotriva vaccinului anti-COVID: „Riscăm să ne întoarcem unde am fost, la galben şi la roşu”

Capitala a intrat oficial în scenariul verde, iar autoritățile au nevoie de sprijinul românilor pentru ca acest lucru să se mențină. Raed Arafat, avertisment pentru cetățeni!

Raed Arafat
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

România a reușit, după o lungă perioadă de chin, să reintre în scenariul verde, iar numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 au scăzut enorm. De asemenea, chiar și numărul celor care ajungeau în stare foarte gravă la spital și care aveau nevoie de terapie intensivă a scăzut.

Totuși, șeful DSU, Raed Arafat, atrage atenția cetățenilor că trebuie în continuare să se vaccineze, fiind singura soluție pe care omenirea o are în acest moment împotriva coronavirusului.  

„Astăzi avem semnale bune: vedem şi numărul de cazuri de la ATI, sunt 919 cazuri. Din 1 decembrie 2020 până acum n-am atins această cifră. E un semn foarte bun de scădere a presiunii pe sistemul sanitar, pe care colegii spun că o simt deja”,  a declarat șeful DSU la un post de televiziune. 

Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat, vaccinarea singura soluție pentru a nu ne întoarce de unde am plecat 

În opinia lui Raed Arafat, demersul campaniei de vaccinare reflectă situația epidemiologică din România. Acesta îi îndemnă pe toți să iasă în număr cât mai mare să se imunizeze împotriva coronavirusului pentru ca restricțiile dure să nu reintre în vigoare. De la 1 iunie, oficialii au promis relaxări, iar deciziile vor fi luate numai pe baza unui singur criteriu: în funcție de numărul de persoane vaccinate anti-COVID.

Șeful DSU se arată mulțumit de felul în care a evoluat campania de vaccinare și situația epidemiologică în țara noastră. 

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, anunț important privind marea relaxare de la 1 iunie

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„Ieri aveam două judeţe în scenariul galben, astăzi au scăzut şi nu avem nicio creştere de incidenţă în ultimele 24 de ore. (…) Să vedem cum evoluează pentru că au început şcolile, oamenii s-a întors la lucru, cei care au fost în vacanţă s-au întors în ţară, deci normal că mişcarea e mai mare, vremea e frumoasă, lumea iese, vedem cum evoluează, noi sperăm să ţinem sub control chiar dacă vor fi anumite creşteri. 

Riscul cel mai important: când vedem acest lucru, unii să spună gata, am scăpat, de ce să mă mai vaccinez. Aceste date nu trebuie să lase oamenii să creadă că dacă au ajuns toate judeţele pe verde gata nu mai e nevoie să ne vaccinăm, pentru că ne întoarcem unde am fost, la galben şi la roşu”,  a mai adăugat Raed Arafat. 

Numărul total de persoane vaccinate anti-COVID din România, 11 mai 

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 11 mai a.c., ora 17.00, este următoarea: 105.884 de persoane vaccinate. 87.497 cu Pfizer, 7.221 cu Moderna, 7.745 cu AstraZeneca și 3.381 cu Johnson&Johnson. 

De la începutul campaniei de vaccinare, din data de 27 decembrie 2020, s-au vaccinat 3.711.304 de persoane.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 11 mai 2021. Toate județele sunt în scenariul verde. Câte cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

 

În ultimele 24 de ore, au existat 103 reacții adverse, 65 de la Pfizer, 31 de la Moderna, 6 de la AstraZeneca și 1 de la Johnson&Johnson. 135 reacții adverse sunt în curs de investigare, informează  Grupul de comunicare al CNCAV.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Liber la nunți, botezuri și evenimente private! Florin Cîțu a făcut anunțul momentului

Peste 100.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

O femeie a fost inoculată cu șase doze de vaccin anti-COVID produs de Pfizer / BioNtech. Cum se simte aceasta

Conjuncția Luna-Marte de astăzi aduce schimbări în viitorul zodiilor

Anunț pentru cei care scot bani de la bancomat! Toți românii trebuie să știe

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Alertă pentru șoferi. Noi schimbări în Codul Rutier

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies