Raidurile continua in Fasia Gaza: Palestinienii au trimis o racheta spre Tel Aviv

Hamas-ul a anunţat că a trimis o rachetă spre Tel Aviv. Poliţia israeliană susţine că nu există rapoarte privind impactul şi că racheta a aterizat în mare, informează Reuters.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere
Foto: http://news.xinhuanet.com

"Hamas nu respectă vizita premierului egiptean în Gaza şi încalcă armistiţiul temporar pe care Israelul a acceptat să îl respecte în timpul acestei vizite", a anunţat anterior Ofer Gendelman, un purtător de cuvânt al premierului israelian Benjamin Netanyahu.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate palestiniene a declarat la rândul său că "avioanele (forţelor) de ocupaţie au bombardat un grup de locuitori din zona Nazila" din nordul Fâşiei Gaza.

Surse medicale palestiniene au anunţat moartea a două persoane în acest atac.

Israelul a acceptat vineri dimineaţa un armistiţiu condiţionat la cererea Egiptului.

Netanyahu "a răspuns favorabil unei cereri egiptene de încetare a focului pe durata vizitei în Gaza, în această dimineaţă, a premierului egiptean, o vizită ce ar trebui să dureze aproximativ trei ore", a declarat pentru AFP un oficial de rang înalt israelian, sub acoperirea anonimatului, înainte de sosirea lui Qandil în Gaza.

El a precizat că "forţele israeliene vor înceta focul cu condiţia să nu existe tiruri ostile din Gaza înspre Israel în această perioadă".

Această decizie a premierului Benjamin Netanyahu, în plină campanie electorală, are loc în a treia zi a operaţiunii "Pilon de Apărare" declanşate miercuri după-amiază o dată cu asasinarea, în Gaza, a lui Ahmad Jaabari, liderul militar al mişcării islamiste Hamas, aflată la putere în teritoriul palestinian.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate