Raluca Podea se luptă cu sistemul de luni de zile, pentru a-și ajuta tatăl bolnav de cancer. Ministrul Sănătății: „Sunt siderată. Eu mă ocup personal...”

Ministrul Sănătății a avut prima reacție după ce Raluca Podea a vorbit despre drama tatălui ei. Bărbatul este bolnav de cancer, dar medicii l-au pus pe drumuri.

Distribuie pe:

Autor: M.B.


In articol:

Raluca Podea trece printr-una dintre cele mai grele perioade din viața ei. După ce și-a văzut partenerul de viață îndrăgostindu-se de o altă femeie, blonda a primit o lovitură și mai dură de la viață. Tatăl ei este bolnav de cancer esofagian, însă s-a izbit de problemele din sistemul de sănătate din România.

Raluca Podea s-a arătat revoltată după ce drumurile de la un medic la altul au epuizat-o fizic și psihic, în timp ce tatăl ei grav bolnav aștepta tratamentul. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a oferit prima reacție după ce a auzit ce s-a întâmplat.

„În mod normal, demersul este următorul. Pacientul diagnosticat se prezintă la oncolog, care prescrie terapia pentru fiecare caz în parte. Ce s-a simplificat este că terapia poate fi prescrisă de oncolog fără să mai treacă prin acest filtru, adică să fie aprobat dosarul bolnavului de către o comisie.

Am eliminat aceste comisii tocmai pentru ca aceste cazuri sa nu mai existe. Eu sunt siderată pentru ce se întamplă în momentul actual și încerc pe cât posibil să stopez acest sistem și chiar mă ocup personal de aceste cazuri. Mă sună pacienții să mă întrebe dacă există un program prin care ei să poată face tratament fără să mai treacă prin acest filtru de comisii.

Evident că există, ce se întâmplă prin spitale nu este în regulă, iar eu o să iau măsuri pentru asta. Acești oameni au întâietate. Bolnavii de cancer au întâietate. Nu este normal să aștepte trei luni pentru a putea beneficia de un tratament. Starea unui bolnav se poate înrăutăți, motiv pentru care trebuie să se ia măsuri foarte rapid”, a declarat Sorina Pintea conform Cancan.

Citeste si: Ce va zice Andreea Esca acum? Au apărut nişte poze cu Alexia Eram... De la 20 de ani? Foto - evz.ro

Citeste si: Despărțire șocantă la Exatlon! După nouă ani, Ciprian Silași i-a spus "ADIO" iubitei! S-a întâmplat în februarie, dar totul a fost ținut secret până acum! EXCLUSIV!

Ce se întâmplă cu tatăl Ralucăi Podea

„Sunt terminată, efectiv nu știu ce să mai fac și unde să mă mai duc. De câteva luni sunt pe drumuri și încerc să găsesc soluții pentru tata. Calvarul a început în urmă cu câteva luni, nu credeam că vreodată mă voi izbi de asemenea situații și de o asemenea cruzime.

Tata se simțea rău și am mers cu el la medicul de familie. Ajunși acolo, în săptămâna cu 13 mai, medicul i-a făcut trimitere către un spital unde puteam să facem analize de sânge, endoscopie. Pe 20 mai ne-am dus la Spitalul Cantacuzino, unde i s-a făcut o endoscopie, iar apoi ni s-a sugerat să-i facem un CT (Tomografia computerizată) + biopsie. Am mers din nou la medicul de familie, i-a făcut trimitere, ne-am întors la Cantacuzino, însă acolo nu au avut cum să-i facă aceste investigații, pentru că primul loc disponibil pentru CT era abia peste trei luni.

Bolnav în stadiul 4 de cancer esofagian, tata nu are timpul ăsta și trebuia să ne mișcăm rapid. Am fost la o clinică privată, unde ulterior am plătit 1.100 de lei pentru CT total și biopsie. Tot cei de la Cantacuzino m-au trimis să depun un dosar la Casa Pensiilor pentru ca tata să poată face gratuit o analiză prin care vedeam dacă boala s-a răspândit în tot corpul.

Însă el avea metastaze, acest lucru s-a văzut la CT. Nu am mai făcut această analiză, pentru că și acest dosar trebuia să fie aprobat de o comisie și dura foarte mult. Nu am înțeles de ce să ne mai pună pe drumuri și pe el în așteptare???!!!! După o săptămână a ieșit rezultatul biopsiei, am mers la Cantacuzino din nou, a fost internat o zi, iar medicii de acolo m-au trimis la un alt oncolog, pentru că la Cantacuzino nu aveau fonduri pentru citostatice. Așa că am ajuns la Spitalul Municipal, iar de acolo la Spitalul Ilfov, unde mi s-a sugerat să îl duc să facă un consult la inimă”, mai spune Raluca.

Din nou m-am lovit de listele de așteptare, așa că a trebuit să plătesc din nou, altfel așteptam alte trei luni pentru un consult la medicul cardiolog. Tata a cotizat 40 de ani la stat, însă degeaba. M-am întors la medicul oncolog, care m-a trimis la radioterapie la Spitalul Colțea. L-am înscris pentru radioterapie + chimioterapie, însă dosarul trebuia să treacă de o comisie, după care să poată face acest tratament.

La Spitalul Colțea, ca și la Cantacuzino, mi-au sugerat să îi punem un stent, după ce, în timpul spitalizării de o zi la Cantacuzino, tata a mâncat o bucată de carne care i-a rămas blocată în esofag. El nu a avut restricții însă, de fapt, nu avea voie să mănânce solid. După analize amănunțite, cei de la Colțea au decis să renunțe la această intervenție din cauza faptului că esofagul era mărit și risca să-i cadă stentul în stomac, deși la Cantacuzino au vrut să facă intervenția.

În sfârșit, a fost nebunie. Bucata de carne i-au scos-o la Spitalul Floreasca. Până la urmă, l-am internat de urgență la Spitalul Colentina în săptămâna cu 24 iunie, unde i s-a montat o gastrostomă. Abia în săptămana 8 iulie (în curs, n.r.) o să i se facă o simulare pentru tratamentul pentru radioterapie + chimioterapie. Pe 5 iulie m-au sunat să-mi spună că mi s-a aprobat dosarul de către comisie, după aproximativ o săptămână de la punerea dosarului și 2 săptămâni de la vizita mea la spitalul Colțea”, a declarat Raluca Podea.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Scene desprinse din filmele pentru adulți! Au făcut amor pe balconul unui hotel de lux din Mamaia!

Raluca Podea trăiește o adevărată DRAMĂ: „Boala s-a răspândit în tot corpul, însă...”

Condimentul din bucătărie care luptă cu bacteriile mai bine decât multe medicamente. Este printre cele mai puternice plante

Cum se bucură Andreea Mantea de ultimele momente ale primului sezon Puterea Dragostei

Maximilian Toader i-a plătit toate datoriile tatălui său: ”Am învățat să fiu foarte chibzuit cu banii”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies