Raluca Turcan, anunț important pentru bugetari! Ce se întâmplă cu salariile românilor

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că salariile bugetarilor nu vor fi mărite în acest an.

raluca turcan
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Ministrul Muncii şi Protecţiei sociale, Raluca Turcan, a declarat că salariile bugetrailor vor rămâne la același nivel precum anul precedent, astfel nu vor avea loc diminuări salariale. Ministrul a adăugat că această nouă grilă de salarizare a bugetarilor va avea un impact asupra neregulilor din primării, acolo unde salariul unui angajat este acum calculat în funcţie de cel a primarilor. Astfel, Raluca Turcan a mărturisit că își dorește cuprinderea tuturor bugetarilor în grila de salarizare, inclusiv a celor din primării.

„Pe partea de salarizare, ceea ce e cert e că salariile bugetarilor  vor rămâne la nivelul celor de anul trecut, nu se vor opera diminuări", a declarat Raluca Turcan, pentru un post de televiziune.

raluca turcan
Ministrul Raluca Turcan, anunț important despre salariile bugetarilor [Sursa foto: Captura Video]

Raluca Turcan, anunț important despre o nouă lege a salarizării

Ministrul Muncii şi Protecţiei sociale a declarat că o nouă lege a salarizării ar putea fi implementată în România, decursul unui an de zile. Politiciana a mărturisit că unele sporuri, inclusiv cel pentru calculator și cel de confidențialitate, ar trebui să dispară. 

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

„De ce consider eu că trebuie să fie o doză destul de mare de precauţie, atunci când vorbim de această lege? Pentru că o categorie beneficiară de excepţie pentru care sporurile au ajuns să

fie chiar 85 la sută în plus faţă de salariul de bază o reprezintă sistemul de sănătate şi anume medicii. Sunt medici care cu sporuri cu tot, ajung să aibă 85 la sută în plus faţă de salariul pe care l-ar avea fără sporul de condiţii foarte periculoase, foarte dificile. Or, medicii au fost eroi în această etapă. Gândiţi-vă, cum ar fi să vină un decident şi să spună, hai, nu ne interesează?”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan a menționat că acordarea de sporuri din sistemul public de salarizare este „o abordare hierupistă”, iar eliminarea unora dintre ele nu ar trebui să îi afecteze pe bugetari, deoarece nu acesta este scopul. 

Citeste si: Ce măsuri vrea să ia Guvernul Cîțu pentru a face bugetul pe 2021: „Trebuie să se taie de undeva”

„În calitate de ministrul al Muncii, nu am susţinut o abordare heirupistă de tratare a sporurilor bugetarilor pentru că, realmente, sunt categorii de bugetari care muncesc foarte mult şi merită motivaţi şi în acelaşi timp bugetari care lucrează în condiţii dificile şi aceştia trebuie sprijiniţi. Acolo unde sunt sporuri anapoda, în momentul în care le luăm la puricat, unul câte unul, punem degetul pe rană şi, fie le acordăm într-o sumă fixă, dacă vor fi necesare, dar unele vor fi eliminate”, a adăugat, luni seară, Raluca Turcan, pentru un post de televiziune. 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vești proaste pentru studenți! Nu vor mai beneficia de bilete gratuite la CFR: „Eu nu văd aici un capăt de ţară”

Klaus Iohannis, declarații despre revenirea economiei în România: ”Depinde de succesul campaniei de vaccinare”

Zile libere 2021. Care sunt liberele legale care vor pica în weekend anul acesta

5 zodii vor avea bani mulți începand de săptămâna următoare!

Cutremur în televiziune. O mare vedetă pleacă de la Pro Tv? La ce post rival ar merge

Reacția emoționantă a lui Traian Băsescu când a aflat că fiica sa, Ioana a fost condamnată la închisoare (SURSE)

Istoria secretă. Ceaușescu și minunea de la Cutremurul din 1977, prin ochii CIA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies