Raluca Turcan vrea să schimbe regulile salarizării bugetarilor! Proiectul de lege este gata în două luni

Ministrul Muncii a dezvăluit că vrea să schimbe inechitățile în sistemul de stat.

Raluca Turcan, ministrul Muncii
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că se lucrează intens la o nouă lege a salarizării pentru bugetari, care va fi gata în circa două luni. Noua hotărâre va viza sporurile angajaților din sistemul de stat. În timp ce unele vor fi plafonate, altele vor fi eliminate definitiv! De asemenea, pensiile cumulate cu salariul vor deveni istorie, dacă  legea va intra în vigoare. 

Ce propune Raluca Turcan prin noua lege a salarizării 

Raluca Turcan  a mai anunțat că vor exista mai multe grile de salarizare, în funcție de domeniul de activitate. Această lege are menirea de a pune capăt inechităților din sistemul public.

De exemplu, angajații din Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) sau Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) beneficiază de salarii extrem de mari, iar ministrul Muncii vrea să elimine diferențele de lefe dintre bugetari. 

Raluca Turcan, ministrul Muncii
Raluca Turcan, ministrul Muncii[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ludovic Orban atacă Ordonanța austerității a lui Florin Cîțu! Ce schimbări propune liderul PNL pentru gratuitatea stundenților la CFR

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

”În paralel cu grila de salarizare din administraţia publică, mai luăm în calcul introducerea unei grile şi în anumite instituţii cu rol de reglementare, cum ar fi ANCOM-ul, cum ar fi ANE-ul, cum ar fi ASF-ul, pentru că acelea sunt instituţii publice unde toţi angajaţii practic sunt remuneraţi din bani publici, însă aceste salarii sunt disproporţionate cu ceea ce există în sistemul bugetar”, a declarat Raluca Turcan, pentru un post de televiziune. 

Cumulul pensiei cu salariul va fi interzis pentru angajații de la stat! 

Ministrul muncii spune că legea ar putea fi gata în următoarele două luni, însă abia în 2022 ar putea să intre în vigoare, dacă va fi adoptată de ceilalți politicieni.

De asemenea, noul proiect interzice pentru bugetari cumulul pensiei cu salariul. Totodată, lucrătorii de la stat care aleg să rămână în câmpul muncii o pot face până la maximum 70 de ani. 

Citeste si: Raluca Turcan, anunț important pentru bugetari! Ce se întâmplă cu salariile românilor

„Avem foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensia și salariul. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat”,  a mai spus ministrul Muncii. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Guvernul Cîțu a făcut anunțul referitor la pensiile românilor: „Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022”

Salariul pe care-l încasează o spălătoreasă de la un spital din provincie

Pensii 2021. Ministrul Muncii a făcut anunțul despre recalcularea pensiilor

Horoscop Zilnic Luni 8 Martie 2021: Berbecii trebuie să fie atenți, Leii vor fi dați peste cap

Tragedia zilei în România! Doliu imens de 8 martie! A murit în urmă cu câteva momente

Nu combinați brânza cu aceste medicamente! Vă poate crește tensiunea arterială până la moarte! Nutriționistul Lygia Alexandrescu avertizează

Istoria secretă. Bombe atomice lângă România. Vecinii, la un pas să devină putere nucleară

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies