Ramas bun, Majestate! Regele Mihai I al Romaniei a fost coborat in Noua Necropola Regala de la Curtea de Arges

România s-a despărţit de Regele Mihai I. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale a fost coborât în Noua Necropolă de la Curtea de Argeş, după o ceremonie religioasă grandioasă, la care au asistat mii de persoane. Regele Mihai a fost înmormântat cu onoruri militare, în onoarea sa fiind trase 20 de salve de tun, în timp ce se intona imnul naţional al României.

Autor: A. B.

 
Funeraliile Regelui Mihai I au început, sâmbătă, la ora 10.25, la Palatul Regal, în prezenţa membrilor familiei regale a României, a reprezentanţilor a zeci de case regale din întreaga lume, a preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Mihai Tudose, a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, a fostului şef al statului Emil Constantinescu, a membrilor corpului diplomatic, a reprezentanţilor cultelor religioase.

 

Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoţi au oficiat un scurt serviciu religios în Sala Tronului de la Palatul Regal.
 
Apoi, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, cu stindardul regal şi cu Coroana de Oţel au fost scoase din Palatul Regal în Piaţa Palatului, în următoarea ordine: semnal de trompetă unic, un soldat care poartă crucea, clerul ortodox, sicriul purtat de opt militari, urmat de Majestatea Sa Custodele Coroanei şi Alteţa sa Regală Principele Radu. Au fost interpretate marşuri funebre şi au fost trase clopotele de la toate bisericile din împrejurimi.
 
Citeste continuarea AICI. 
Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies