Răsturnare de situație incredibilă. Oamenii se îmbolnăvesc mai mult de COVID-19 stând acasă, decât în afara locuinței. Ce arată un nou studiu

Experții în sănătate sud-coreeni au făcut o descoperire care poate schimba modul în care autoritățile gestionează criza sanitară prin care trece lumea întreagă. Rezultatele unui studiu realizat de aceștia arată că oamenii riscă mai mult să se îmbolnăvească de Covid-19 stând acasă, de la membrii familiei, decât în exteriorul locuinței.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Răsturnare de situație incredibilă. Oamenii se îmbolnăvesc mai mult de COVID-19 acasă, decât în afara locuinței
Răsturnare de situație incredibilă. Oamenii se îmbolnăvesc mai mult de COVID-19 acasă, decât în afara locuinței


In articol:

Specialiștii au analizat în detaliu 5.706 de „pacienți index”, care au fost testați pozitiv pentru coronavirus, și peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceștia, notează Reuters.

Cercetarea a fost publicată de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), pe data de 16 iulie.

Mai mulți oameni se îmbolnăvesc de Covid în casă, decât afară

Rezultatele studiului au arătat că mai puțin de 2% din contactele din afara locuinței pacienților au luat virusul, în timp ce aproape 12% din contactele casnice ale pacienților au contractat boala.

Jeong Eun-kyeong, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud (KCDC), este unul dintre autorii studiului. El explică că în funcție de grupele de vârstă, rata infecției din locuință a fost mai mare atunci când primele cazuri confirmate au fost adolescenți sau persoane cu vârste cuprinse între 60 și 70.

Aceste grupe de vârstă sunt mai susceptibile să fie în contact strâns cu membrii familiei, deoarece au mai multă nevoie de protecție sau sprijin”, a declarat el.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: O familie a trăit un adevărat șoc! La patru luni după ce fusese înmormântat, bărbatul și-a făcut apariția într-un cimitir!

Citeste si: Klaus Iohannis poate ajunge în izolare la domiciliu! Angajat Ford, depistat pozitiv cu coronavirus la o zi după vizita președintelui!

Citeste si: Bilanț COVID-19, 24 iulie: Alte 1.119 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore, bilanţul fiind de 42.394

„Copiii ar putea fi mai puțin susceptibili să transmită virusul”

Copiii cu vârsta de nouă ani sau mai mici au probabilități scăzute să fie pacienți index, a declarat dr. Choe Young-june, profesor asistent la Universitatea de Medicină din Hallym, cel care a condus studiul, dar a menționat că eșantionul de 29 de copii sub 9 ani avut în vedere a fost considerabil mai mic decât cel de 1.695 de tineri cu vârste între 20 și 29 de ani din studiu.

Doctorul Choe Young-june susține că identificarea cazurilor de pacienți index a fost dificilă din moment ce copiii cu Covid-19 au fost mai susceptibili de a fi asimptomatici decât adulții.

„Diferența în grupa de vârstă nu are o semnificație uriașă când vine vorba de contractarea COVID-19. Copiii ar putea fi mai puțin susceptibili să transmită virusul, dar datele noastre nu sunt suficiente pentru a confirma această ipoteză", a medicul.

Datele pentru studiu au fost adunate între 20 ianuarie și 27 martie, când noul coronavirus s-a răspândit exponențial, în timp ce infecțiile zilnice din Coreea de Sud au atins cote maxime.

KCDC a raportat, luni, 45 de noi infecții, aducând numărul total de cazuri din Coreea de Sud la 13.816, cu 296 de decese.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cristina Mihaela, noua prezentatoare de la Puterea Dragostei, era cât pe-aci să rateze filmările. Moderatoarea s-a rătăcit în Istanbul!

O familie a trăit un adevărat șoc! La patru luni după ce fusese înmormântat, bărbatul și-a făcut apariția într-un cimitir!

Cristina Pucean a ajuns pe mâna medicilor! Ce se întâmplă în aceste momente cu cea mai sexy dansatoare de manele?

Lecție de turism pentru România. Mesajul Greciei destinat românilor

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies