Ray Price, o legendă a muzicii country, a murit la 87 de ani

Cântăreţul de muzică country Ray Price, cunoscut pentru hitul "Crazy Arms", a decedat luni, la vârsta de 87 de ani, la domiciliul său din Mount Pleasant, Texas, din cauza unui cancer pancreatic, informează Reuters.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereCu o carieră de peste şapte decenii, Ray Price a lansat, de asemenea, cariera lui Willie Nelson, Roger Miller, Johnny Bush, Hank Cochran şi Johnny Paycheck, membrii formaţiei sale, Cherokee Cowboys.

În anii '50, solistul a creat un stil muzical care a depăşit regulile muzicii country tradiţionale, folosind tobele pentru a acompania o măsură lentă, dar intensă, de 4/4, care a devenit cunoscută drept "ritmul Ray Price".

fara descrierePe acest ritm s-a bazat şi hitul său "Crazy Arms", care s-a aflat pe primul loc timp de 20 de săptămâni în topurile muzicale din Statele Unite şi în topurile country timp de 45 de săptămâni - fapt ce i-a adus celebritatea şi a contribuit la supravieţuirea muzicii country într-o perioadă dominată de isteria rock'n roll a lui Elvis Presley.

Ray Price, înzestrat cu o voce de bariton impresionantă, a experimentat mai multe genuri muzicale, cum ar fi aranjamente crossover ale unor balade cunoscute sau versiunea proprie din 1970 a melodiei lui Kris Kristofferson "For the Good Times", cu care a ajuns pe locul 11 în topurile country.

În 2007, solistul a înregistrat un album împreună cu Nelson şi Merle Haggard, continuând să susţină concerte până anul acesta.

Ray Price a fost inclus în Country Music Hall of Fame în 1996.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate