Război fără precedent în sânul masoneriei din România! George Ivașcu, noul lider al Marii Loje, în conflict cu medicul Bălănescu! Dezvăluiri exclusive

Scandalul din Masoneria Română este încă departe de a se fi încheiat, deși Curtea de Apel București a dat o primă decizie favorabilă organizației conduse da actorul George Ivașcu.

Autor: Radu Constantin

In articol:

În iulie 2020, Marea Lojă Națională din România a decis demiterea lui Radu Bălănescu din fruntea organizației și înlăturarea echipei pe care acesta o conducea. Evenimentul a produs o mare schismă în interiorul Masoneriei Române iar cele două părți au ajuns la tribunal.

Două organizații se luptă pentru titulatura ”Marea Lojă Națională din România”

Deși ar trebui să fie o organizație discretă, masonii din România au ajuns să se certe în instanță. Pe de-o parte, medicul Radu Bălănescu reprezintă ”Asociația Marea Lojă Națională din România”, de cealaltă parte avem organizația ” Masoneira Universală – Marea Lojă Națională din România”, care-l are în acest moment ca Mare Maestru pe actorul George Ivașcu, fost Ministru al Culturii. Prima susține că a înregistrat numele și simbolurile organizației, cea de-a doua spune că are de partea ei istoria și tradiția.

Radu Bălănescu

Radu Bălănescu (mijloc) a fost înlăturat anul trecut de la conducerea Marii Loji Naționale

”În fapt s-a arătat ca în România, cele mai importante instituții masonice sunt Marea Lojă Națională din România și Supremul Consiliu al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, ambele având o vechime de 140 ani, fiind înființate în 1880, respectiv 1881 și fiind reînființate în anul 1993.

Citeste si: Cine este Adrian Câciu, noul ministru al Finanțelor în Guvernul Ciucă

Citeste si: Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului- bzi.ro

Marea Lojă Națională din România a fost (re)înființată pe data de 24 ianuarie 1993, ca o entitate fără personalitate juridică (în continuare "Organizația").

Funcționarea acesteia a fost reglementată de documentele interne ale Marii Loji Naționale, denumite Constituția și Regulamentul General ale Marii Loji Naționale”, se arată în dosar.

Prima bătălie, câștigată de Loja lui Ivașcu

George Ivașcu

George Ivașcu, la o întâlnire a masonilor

Asociația lui Radu Bălănescu a cerut ca pârâții să nu mai folosească titluatura ”Marea Lojă Națională din România”, sigla și culorile instituției și nici să mai colecteze ”donații și sponsorizări” în numele organizației.

De asemenea, s-a cerut prin ordonanță președențială anularea efectelor Hotărârii Adunării Asociaților pentru că noua conducere nu este una legitimă. Acțiunea asociației a fost însă respinsă de instanță definitiv pe 15 octombrie 2021.

Citeste si: Alexandru Darie a făcut parte din Masonerie! Uite-l pe celebrul regizor cum a condus o ceremonie de iniţiere în timpul căreia a folosit două cranii umane! VIDEO

În prezent, cele două organizații se mai judecă într-un dosar având ca obiect ”proprietate intelectuală”, respectiv drepturile de folosință asupra sintagmei de ” Marea Lojă Națională din România”. Următorul termen al procesului are loc săptămâna viitoare, însă este puțin probabil ca instanța să ia o hotărâre la această ședință, procesul anunțându-se deja unul de durată.

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies