Război în plină desfășurare! Atacul aerian s-a soldat cu circa 100 de victime!

Cel puţin 43 de civili au fost ucişi şi 51 răniţi într-un atac aerian al forţelor libiene din estul ţării asupra oraşului Murzuq, în sud, a declarat luni un oficial local, relatează Reuters.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Forţe ale Armatei Naţionale Libiene (ANL) loiale mareşalului Khalifa Haftar au confirmat atacul asupra oraşului duminică seara, dar au negat că acesta a vizat vreun civil.

Potrivit guvernului de la Tripoli recunoscut la nivel internaţional şi care luptă împotriva forţelor mareşalului Haftar, în urma atacului s-au înregistrat zeci de morţi şi răniţi. ''În atacul aerian au fost ucise 43 de persoane şi 51 rănite. Acesta este doar un bilanţ iniţial al victimelor'', a declarat un membru al consiliului municipal din Murzuq, Mohamed Omar, informează Agerpres. 

ANL a cucerit la începutul anului oraşul Murzuq ca parte a unei ofensive pentru a controla sudul producător de petrol. Dar ulterior şi-a concentrat forţele spre nord, unde a încercat să preia controlul asupra capitalei Tripoli în cursul unei campanii care durează de patru luni.

Potrivit unui comunicat al ANL, atacul a vizat o comunitate tribală din zonă care i se opunea.

 

Sursa foto: romaniatv.net

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate