Război pe față între PNL și USRPLUS, la Primăria Sectorului 1! Consilierii refuză să voteze bugetul lui Clotilde Armand

E scandal total la Sectorul 1, acolo unde consilierii PNL au anunțat că nu vor susține proiectul de buget propus de primarul Clotilde Armand.

Clotilde Armand
Autor: Radu Constantin

In articol:

Consilierii PNL au anunțat că nu vor vota proiectul de buget propus de primarul Clotilde Armand, pe motiv că acesta este ilegal. Ei solicită retragerea proiectului și refacerea acestuia, anunțând că până ce acest lucru nu se va întâmpla, ei nu vor trece de partea primarului.

Pentru a fi mai convingători, consilierii PNL au îmbrăcat tricouri albe cu simbolul ”rezist”, aluzie la activitatea lui Armand anterioară venirii la conducerea primăriei.

PNL: ”Proiectul de buget este ilegal”

”O nouă săptămână, o nouă ședință de consiliu local la Sectorul 1. Deși, față de precedenta ședință, au apărut elemente noi care confirmă că bugetul propus consilierilor locali ignoră decizia Tribunalului București și este evidentă necesitatea refacerii acestuia pentru a intra în legalitate, pentru primarul sectorului 1 legea pare să fie opțională. Proiectul de buget de pe ordinea de zi de astăzi este identic cu cel propus anterior, construit pe baza unei organigrame suspendate de Tribunalul București. În consecință, consilierii PNL Sector 1 vor solicita scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi, refacerea urgentă a proiectului de buget și o dezbatere publică a noii forme.

Citeste si: Cine este Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din Capitală. A pierdut doi copii la vârste fragede: „Mult timp am negat realitatea!”

Pe 14 aprilie, Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a transmis un răspuns oficial la solicitarea formulată de consilierii PNL Sector 1, prin viceprimarul Ramona Porumb, cu privire la legalitatea proiectului de buget pentru 2021. ANFP, sub semnătura președintelui Liviu Mălureanu, confirmă că decizia instanței este executorie de drept, fiind obligatorie revenirea la situația anterioară HCL-ului suspendat.

consilieri pnl
Coonsilierii PNL poart tricouri rezist

Citeste si: Când scăpăm de purtarea măștii în spațiile deschise. Iată ce spune ministrul Sănătății- bzi.ro

Astfel, girarea unui buget construit pe baza unei organigrame suspendate ar însemna încălcarea gravă a legii și ar genera un blocaj fără precedent la nivelul administraţiei locale a sectorului 1.

PNL Sector a solicitat în repetate rânduri primarului Clotilde Armand și aparatului administrativ al acesteia, inclusiv secretarului general Lavinia Ionescu, să respecte legea și decizia Tribunalului București, să ia toate măsurile necesare pentru revenirea la organigrama anterioară hotărârii de Consiliu Local și să refacă de urgență proiectul de buget, în condiții de legalitate.

”Asistăm la abuzuri și înclcări grave ale legii”

Nu doar că nu s-a întâmplat niciunul dintre lucrurile solicitate, ba chiar, din informațiile pe care le avem, primarul Clotilde Armand și Lavinia Ionescu, secretarul general al Primăriei S1, ar fi mers la ANFP și ar fi solicitat retragerea acelui răspuns și redactarea unui nou document, care să transmită că decizia instanței nu trebuie reflectată în buget. Se pare că aceleași presiuni sunt exercitate și asupra Prefecturii București, de unde se așteaptă un punct de vedere propriu.

Citeste si: Nicușor Dan, primarul Capitalei, despre greva spontană de la metrou: „Bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”

Dacă aceste informații sunt reale, asistăm la abuzuri și încălcări grave ale legii, rezultatele unui joc de orgoliu care periclitează activitatea Primăriei și, implicit, viața tuturor locuitorilor din sector. Pentru noi, însă, contează mai puțin modul în care primarul Sectorului 1 își duce propriile războaie, ci respectarea legii și stoparea haosului administrativ. Termenul pentru votarea bugetului se apropie. Este inacceptabil că din 30 martie, de când Tribunalul București a emis decizia de suspendare a HCL 291/2020, primarul și aparatul executiv nu au luat nicio măsură pentru a reveni în legalitate. De aproape trei săptămâni, primarul se încăpățânează cu un proiect de buget ilegal, iar pentru PNL încălcarea legii este o linie roșie peste care nu vom trece niciodată. O somăm public să înceteze aceste scandaluri inutile și să respecte decizia Tribunalului București!

Consilierii PNL nu vor vota un buget ilegal și vor solicita, încă o dată, retragerea proiectului de buget și refacerea acestuia în deplin acord cu decizia instanței și cu punctul de vedere al ANFP. Vor vota ordinea de zi, precum și câteva dintre proiectele importante pentru oamenii din Sectorul 1, dar nu vor accepta pentru nimeni și nimic să încalce legea”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1, citat de stiripesurse.ro.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un nou primar a fost răsplătit pentru victoria sa de la alegerile locale cu un Jaguar: „Eu sunt un om foarte pretențios”

Adriana Bahmuțeanu, campanie electorală printre sicrie și coroane: ”Ăștia vii îți fac mai mult rău decât ăia morți”

UPDATE PSD cere anularea alegerilor în Capitală. Dan Tudorache: „Nu mai cer renumărarea. E bătaie de joc! Cer reluarea alegerilor”

Horoscop saptamanal 10-16 Mai 2021: Trebuie să iei o decizie importantă în această perioadă

ȘOCUL MAXIM: Lovitură pentru cei care s-au vaccinat! S-a anunțat chiar acum: Se discută foarte intens

BOMBĂ! Cine este IUBITUL actual al Danei Budeanu! Este ȘOC TOTAL în lumea politică

Experiențele incredibile care le-au marcat destinul. Celebrități care au văzut moartea cu ochii!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies