Războiul din Ucraina îl afectează pe Papa Francisc. Suveranul Pontif a lăcrimat în timpul rugăciunii anule pentru Crăciun

Papa Francisc este foarte îngrijorat de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Autor: Antonia Simona

In articol:

Încă de la începutul războiului din Ucraina, Papa Francisc a militat pentru pace și reconciliere între cele două părți implicate.

Câteva luni mai târziu, luptele sunt la fel de crâncene ca la început, iar Vladimir Putin nu pare să ajungă să își dorească retragerea trupelor invadatoare de pe teritoriul Ucrainei.

papa francisc, papa francisc lacrimi, razboi ucraina, vatican

Papa Francisc este foarte îngrijorat de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

[Sursa foto: Captură foto]

Citește și: Ce este legea marțială. Vladimir Putin a decretat legea marțială în patru regiuni ocupate din Ucraina

Papa Francisc, în lacrimi în timpul rugăciunii pentru Nașterea Domnului

Papa Francisc este unul dintre cei mai mari promotori ai păcii din lumea modernă. Suveranul Pontif are grijă ca, de fiecare dată când susține un discurs să îi îndemne pe oameni să fie mai buni și să se gândească și la nevoile aproapelui.

Citeste si: ”Ar fi bine măcar să își vadă de ale lui! ” Oana Roman, noi afirmații despre Marius Elisei și Catinca Roman! Cum au reacționat cei doi- kfetele.ro

Recent, acesta a susținut rugăciunea anuală din preajma Crăciunului, un moment care, pentru cei prezenți la Vatican este încărcat de emoție.

Pentru Suveran, anul acesta emoțiile au fost copleșitoare.

În timp ce rostea ruga către Dumnezeu, Papa Francisc a început să lăcrimeze, în fața milioanelor de oameni de pe tot globul, care îl ascultau cu sufletul la gură.

Lacrimile Suveranului Pontif au apărut în momentul în care și-a amintit de suferința prin care poporul ucrainean trece de atâtea luni de zile, din cauza cruzimii lui Vladimir Putin.

„Fecioară Neprihănită, mi-aș fi dorit să-ți aduc mulțumirile poporului ucrainean...”

, a spus Papa Francisc chiar înainte să izbucnească în plâns.

Ulterior, Papa a spus că Ucraina este, după părerea sa, o țară martirizată, din cauza suferințelor la care este supusă și a sângelui vărsat de locuitorii ei pentru apărarea patriei și a neamului.

După acest moment emoționant, care i-a zguduit pe toți cei care îl ascultau pe Papa Francisc, acesta a reluat discursul-rugăciune, pe care l-a și dus la capăt până la urmă. 

Citește și: Papa Francisc, noi probleme de sănătate. Suveranul pontif a decis să-și anuleze toate activitățile

„Trebuie, în schimb, să-ți amintesc din nou supliciul copiilor, al persoanelor vârstnice, al taților și al mamelor, al tinerilor din această țară martirizată care suferă atât de mult”, a continuat liderul religios.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Papa Francisc, anunț îngrijorător: „Al Treilea Război Mondial a fost declarat”. Ce i-a dezvăluit un șef de stat Suveranului Pontif: „Mi-a spus”

Papa Francisc, noi probleme de sănătate. Suveranul pontif a decis să-și anuleze toate activitățile

Motivul pentru care Rusia și Ucraina nu au încheiat încă un armistițiu. Au căzut de acord asupra tuturor condițiilor, cu excepția uneia

Cine este Vlad Popescu, candidatul la Primăria Sectorului 5. Politicianul i-a trimis lui Klaus Iohannis o scrisoare. Vezi care este motivul

Tragedia momentului în România! Un celebru PREOT e în COMĂ la spital

Ce se intampla daca stergi geamurile cu balsam de rufe: trucul care rezolva o problema ce apare des

Cele mai mari mistere ale Titanicului. Cinci întrebări cheie la care nimeni nu a găsit un răspuns

Motivul pentru care Rusia și Ucraina nu au încheiat încă un armistițiu. Au căzut de acord asupra tuturor condițiilor, cu excepția uneia

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies