Reacţia Gabrielei Firea la situaţia bebeluşilor născuţi în Maternitatea Giuleşti: 20 de cadre medicale sunt infestate cu stafilococul auriu

Gabriela Firea a vorbit despre situaţia actuală în care se află Maternitatea Giuleşti din Capitală, dar şi despre faptul că 20 de cadre medicale sunt infestate cu stafilococ auriu.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Gabriela Firea a declarat astăzi că se face tot posibilul ca Maternitatea Giuleşti să funcţioneze ca înainte, mai ales că anual 13.000 de bebeluşi se nasc acolo. De asemenea, Primarul Capitalei a mai declarat luni că medicii au luat parte la controale medicale speciale, în total 100 de cadre medicale au fost verificate, iar 20 dintre acestea au stafilococul auriu.

”Atât eu, ca părinte, cât şi toţi cei care sunt implicaţi în acest domeniu trebuie să-i asigurăm pe părinţi că vom face tot ceea ce ţine de noi

ca astfel de lucruri să nu se mai repete. Trebuie să le cerem scuze părinţilor pentru această situaţie care nu este dramatică, aşa cum au prezentat-o unii, dar nu este nici plăcută.
Maternitatea Giuleşti este una dintre cele mai mari şi mai căutate maternităţi din ţară. Este o maternitate foarte bună, anual se nasc 13.000 de bebeluşi, în medie, la această maternitate. În lunile octombrie şi noiembrie, cele vizate de acest posibil stafilococ, s-au născut aproape 700 de copii, din care 20 au prezentant diferite afecţiuni cutanate şi au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Încă din luna octombrie se luaseră măsuri la Maternitatea Giuleşti pentru a vedea cine a fost purtătorul stafilococului. 104 cadre medicale au fost investigate prin exudat nazal, dintre acestea, la 20 s-a depistat. Cele 20 de persoane sunt fie în concediu medical, fie în libere tocmai pentru a nu se spune că uzitează pentru a-şi lua concediu de odihnă.

(...) Sperăm ca într-o săptămână să se redechidă secţia şi, în primul rând, să se facă internări pentru că sunt multe paciente care aşteaptă să nască şi au încredere în medici în continuare”, a spus Gabriela Firea.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Aşa da, aşa nu cu Raluca Bădulescu şi Cătălin Botezatu! Ce au spus despre ţinutele vedetelor

Tânărul din Ploieşti, care şi-a maltratat iubita, a fost un elev bun până a ajuns la liceu! Ce s-a întâmplat cu el în ultimii ani

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop 21 Ianuarie 2021: astazi, pentru Scorpioni, surprizele nu au oprire

Borcea e în stare de ȘOC! Boala îngrozitoare de care suferă de 20 de ani

Ce înălțime are Culiță Sterp? Este cel mai înalt concurent de la Survivor România și îl depășește chiar și pe președintele Klaus Iohannis

Istoria secretă. Au românii vocația trădării? Ce spun germanii?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies