Reacția unui psiholog după accidentul cumplit din Ialomița: "Firmele îi obligă de multe ori pe șoferii de TIR să exagereze și mulți conduc obosiți"

Psihologul Keren Rosner a reacționat în cazul accidentului din Ialomița soldat cu 10 morți și spune că de cele mai multe ori șoferii sunt obligați să recupereze timpul pierdut în trafic.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Psihologul este de părere că patronii îi obligă pe șoferii de TIR să ajungă la timp la destinație și astfel, ei conduc până la epuizare. 

Citeste si: Cazul Caracal: Nu se dorește reconstituirea arderii unui trup în butoi! Ce mesaj a transmis Alexandru Cumpănașu

Citeste si: Imagini de senzație cu Andreea Mantea și fiul ei, David. Coregrafia micuțului i-a topit pe internauți

Citeste si: Un controlor de tren a devenit celebru pe Facebook după ce a făcut un gest mai puțin obișnuit. Merită tot respectul

Reacția unui psiholog după accidentul cumplit din Ialomița: "Firmele îi obligă de multe ori pe șoferii de TIR să exagereze și mulți conduc obosiți"

Keren Rosner este de părere că accidentul s-a petrecut din cauza unei infrastructuri de proastă calitate. 

„Şoselele foarte proaste din România şi timpul petrecut în trafic determină întârzieri de program, iar şoferii sunt obligaţi să recupereze timpul pierdut. Pe de altă parte, oboseala duce la reacţii întârziate, iar pe şosea contează şi o minisecundă. Oboseala deformează realitatea, este ca şi cum ai reacţiona cu încetinitorul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, psihologul Keren Rosner.

Potrivit psihologului, de foarte multe ori şoferii sunt obligaţi de către patroni să exagereze şi li se solicită acţiuni la limita legii.

„Aici discutăm şi despre responsabilitatea firmelor, pentru că de multe ori firmele îi obligă pe cei care conduc astfel de vehicule să exagereze şi li se solicită în mod tacit lucruri care sunt la limita legii. Ca să se încadreze, şoferul doarme mai puţin şi conduce mai mult. Trebuie responsabilizate mai mult aceste firme şi penalizate şi implicit să le ceară şoferilor să fie mai disciplinaţi”, mai precizează Rosner.

Accidentul din Ialomița s-a soldat cu 10 victime. Femeile lucrau la un lanț de magazine din București și făceau naveta zilnic. 

Din primele cercetări reiese că șoferul a adormit și a pierdut controlul volanului. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate