Reacții emoționante ale supraviețuitorilor din Colectiv după primele sentințe. Unii cer închisoare pe viață pentru cei vinovați

S-a lăsat cu condamnări grele în dosarul Colectiv. La patru ani de când infernul a luat vieți nevinovate și a mutilat pe viață destinele multor tineri, judecătorii le-au spus, în sfârșit, pe nume vinovaților. 13 inculpați au primit pedepse cu executare. În total - 115 ani de închisoare. Patronii clubului, fostul primar Cristian Popescu Piedone, patronii firmei de artificii au fost primii arătați cu degetul. După gratii ar putea sta multă vreme și cei doi pompieri care au închis ochii la controale și nu au semnalat gravele nereguli. Pedepsele sunt nedrepte, a fost reacția unuia dintre patronii fostului club.

Autor: D.S.

In articol:

11 ani și opt luni de închisoare cu executare. E pedeapsa la care au fost condamnați cei trei patroni ai fostului Club Colectiv. Ei sunt acuzați de ucidere din culpă în formă agravantă- vătămare corporală în formă agravantă. De aceleași fapte a fost găsită vinovată și patroana firmei care a pus în scenă spectacolul pirotehnic ce a declanșat infernul.

Pedeapsa e mai mare la ea- fiind acuzată și de distrugere de probe. Celălalt patron al firmei de artificii a fost și el condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Citeste si: BREAKING NEWS: Pedepse grele în dosarul COLECTIV. Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare. Patronii clubului, condamnați la 11 ani și 8 luni de închisoare

Citeste si: Închisoare cu executare in cazul Colectiv pentru pompierii Antonina Radu și Matei George Petrică

9 ani si 8 luni, respectiv 10 ani de închisoare cu executare- au primit și cei doi pirotehniști care au montat artificiile în acea încăpere a groazei. Unul dintre ei a suferit atunci arsuri grave și a stat multă vreme în spital.

La 8 ani și 6 luni de închisoare a fost condamnat pentru abuz în serviciu și Cristian Popescu Piedone- fostul primar al sectorului 4-

cel care a dat autorizație clubului, cu toate că încăperea ce avea să devină sicriu pentru zeci de suflete funcționa ilegal. Și trei subalterne ale lui din primărie au primit pedepse exemplare- de până la 8 ani de detenție.

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

 

Puteau să prevină catastrofa cei doi pompieri care au făcut verificări în Colectiv înainte să fie mistuit de flăcări. Pentru că au închis ochii la gravele neregului și ei au fost condamnați la câte 9 ani și 2 luni de închisoare cu executare.

Reacții emoționante ale supraviețuitorilor din Colectiv la primele sentințe

Toți cei condamnați- în solidar cu primăria sectorului 4 și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ar putea fi obligați să achite facturile de spitalizare și să plătească daune uriașe

supraviețuitorilor Colectiv și familiilor celor ce s-au stins, daune care se ridică la peste 50 de milioane de euro.

MIHAI GRECEA – SUPRAVIEȚUITOR AL INCENDIULUI DIN COLECTIV: Ce simțim noi? Ce simțim noi e că ne-am pierdut prietenii, n-o să mai fim ce am fost, că părinții și-au pierdut cei mai dragi oameni. Pe ei nu îi mai aduce nimeni înapoi. Nicio despăgubire, nicio sentință și nicio condamnare.

Supraviețuitorii infernului Colectiv și rudele celor care au pierit fără nicio vină în acea noapte blestemată sunt de părere că justiție e prea blândă cu vinovații. 65 de vieți s-au făcut scrum, altele au fost mutilate pentru totdeauna...

REPORTER: „Dacă ar fi fost după tine, cum ar fi trebuit să arate sentința de astăzi?

ADRIAN ALBU – SUPRAVIEȚUITOR AL INCENDIULUI DIN COLECTIV: Închisoare pe viață pentru toți. Pentru că rolul justiției e să dea și un exemplu celor care ar putea să facă așa ceva. În mod normal ei ar trebui să primească o pedeapsă exemplară ca alții să nu mai facă fapte care să ducă la moartea altor oameni.

 

Și mai trist e că pedepsele vin după mai bine de 4 ani dureroși pentru mulți. Patru ani în care victimele au luptat să reînvețe să trăiască.

Patru ani în care părinții și-au plâns copiii plecați în ceruri mult prea devreme. Jean Chelba era unul dintre ei. S-a stins luptând, iar acum poate că privește sentința de undeva... de sus!

Decizia dată de tribunal nu e definitivă. Ea poate fi contestată fie de cei condamnați- fie de procurori- care au cerut pedepse mai mari. Soarta va fi tranșată la Curtea de Apel.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Vacanțele la munte, mai scumpe în această iarnă. Cât ar costa un sejur de Revelion?

Un deținut periculos a evadat de la centrul de vaccinare unde urma să fie imunizat anti-COVID

Cinci persoane ucise de un danez înarmat cu săgeți și un arc. Alte două persoane grav rănite

Horoscop Zilnic Luni 18 Octombrie 2021: Săgetătorii au o zi plină, Taurilor le recomandam azi să nu intre în discuții financiar

Bombă despre vaccinul Pfizer! S-a aflat adevărul. E vorba de cel mai periculos efect

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Alertă! Liviu Dragnea anulează căsătoria cu Irina Tănase. Ea a vorbit prima: E urât

Ana Muntean, „amanta lui Ciprian Marica”, dezvăluiri inedite despre relația cu fostul fotbalist: „Nu am niciun fel de regret”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies