Recensământ 2022. Cum poți obține o zi liberă de la serviciu dacă te autorecenzezi online

Recensământ 2022. Angajații care vor completa online chestionarul de recensământ, vor primi o zi liberă plătită.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Recensământ 2022. Vezi cum poți obține o zi liberă de la serviciu dacă te autorecenzezi online, pe site-ul pus la dispoziție de autorități. 

Etapa de autorecenzare online se ține în perioada 14 martie – 15 mai, iar angajații care completează chestionarul online primesc o zi liberă plătită.

Recensământ 2022. Cum poți obține o zi liberă plătită

Angajații care completează online chestionarul de pe platforma recensamantromania.ro, vor primi o zi liberă plătită de stat. Angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării on-line au obligaţia de a le acorda acestora ziua liberă.

Citeste si: EXCLUSIV! Recensământ 2022: Ce pățesc românii care completează greșit chestionarul sau refuză să răspundă la întrebări?

Recensământ 2022

Recensământ 2022

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Oana Roman, primele declarații după ce s-a aflat că nu a fost invitată la botezul copilului lui Pepe- kfetele.ro

Citeste si: Scene de filme "cu proști" în Satu Mare! Un tânăr de 33 de ani s-a întors ieri mai devreme de la muncă și a auzit zgomote ciudate în apartament- bzi.ro

Citeste si: Recensământ 2022. Zi liberă plătită pentru angajații care completează chestionarul online

Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, respectiv până cel târziu în luna mai a anului 2023.

Ziua liberă plătită pe care o primește angajatul, se oferă chiar dacă acesta a completat chestionarul de recensământ pentru sine sau pentru alți membrii ai gospodăriei.

Persoanele care au completat online chestionarul de autorecenzare vor putea să obțină dovada autorecenzării, după ce accesează site-ul oficial www.recensamantromania.ro, intră la Secțiunea Verificarea autorecenzării, iar mai apoi introduc CNP-ul.

Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluţia informatică funcţională pe site-ul recensământului. Se generează pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ, transmite recensamantromania.ro.

Recensământ 2022

Recensământ 2022

[Sursa foto: Shutterstock]

Când durează Recensământul 2022 în România?

Recensământul 2022 a debutat în luna februarie, în România și se preconizează ca acțiunea de colectare a datelor de la populație să dureze până în luna septembrie.

Citeste si: EXCLUSIV! Recensământ 2022, tot ce trebuie să știi! Cum completezi formularul de cenzare dacă stai la altă adresă față de cea din buletin?

  • În perioada februarie -martie 2022 se realizează colectarea indirectă a variabilelor din programul de observare al recensământului identificate în surse administrative.
  • În perioada martie -mai 2022 se realizează colectarea on-line a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri, adică autorecenzarea on-line.
  • În perioada mai -iulie 2022 se realizează în teren colectarea prin interviu faţă-în-faţă asistată de calculator a înregistrărilor individuale, pentru acele persoane pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line.
  • În perioada mai -iulie 2022 se realizează în teren colectarea prin interviu asistată de calculator a clădirilor şi locuinţelor pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line.
  • În perioada august -septembrie 2022 se realizează asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuinţele şi clădirile. Aceasta se realizează prin imputare prin metode statistice, din surse statistice şi administrative, pentru acele unităţi statistice pentru care nu există un formular completat cu date.

Refuzul unei anumite persoane de a se autorecenza sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informaţii incorecte constituie contravenţii și se sancţionează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

EXCLUSIV! Recensământ 2022: Ce pățesc românii care completează greșit chestionarul sau refuză să răspundă la întrebări?

Recensământ 2022. Zi liberă plătită pentru angajații care completează chestionarul online

Nu vor sa fie numiti "romi"! Un senator vrea sa schimbe legislatia: "Conationalii nostri recunosc ca sunt tigani si la ultimul recensamant s-au declarat ori...

Până la sfârșitul săptămânii 5 zodii își vor îndeplini obiectivele mărețe

Cod Rutier 2023. Lovitură pentru toți șoferii din România! Se vor monta în toată țara

“Am legat-o de mașină să nu o mai tragă alții.” Culiță Sterp, mesaj pentru internautul care l-a ajutat după accidentul rutier

Spray-ul care te poate lăsa fără permis. Ce apare la etilotest

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies