Recomandarile lui Chef Florin Dumitrescu pentru masa de Craciun: untura cu usturoi, muraturi taiate marunt si palinca!

Chef Florin Dumitrescu, unul dintre cei trei jurati ai emisiunii MasterChef, le da cateva sfaturi pretioase celor care vor sa gazduiasca masa de Craciun in familie.

Distribuie pe:

fara descriereIntr-un interviu acordat pentru protvmagazin.ro, Florin spune ca, inainte de aperitiv, musafirilor li se poate servi o gustare formata din putina untura de porc, unt frecat cu usturoi si sare, muraturi taiate marunt si stropite cu putin ulei de masline, alaturi de o palinca buna.

"Puteti deschide masa cu o gustare formata din: sorici, carnati afumati taiati foarte subtire, branza proaspata, putina zacusca, toate acompaniate de un vin rosu (pe care va recomand sa il folositi in continuare la toate felurile de mancare).", spune juratul.

"Pentru primul fel de mancare va sugerez sa alegeti ceva simplu, usor, care sa va ajute sa duceti la bun sfarsit o masa formata din 3 sau 4 feluri de mancare: astfel, va sugerez o supa crema de legume cu crutoane, in care aruncati cate ierburi proaspete doriti; sau daca vreti sa gustati ceva cu "spirit de Craciun", va recomand o supa crema de dovleac, cu nucsoara si scortisoara. Credeti-ma, are un gust fabulous, demential, mai ales daca fierbeti dovleacul in supa de pui."

"Va sugerez sa faceti destule sarmale pentru toata lumea, cat de bune puteti. Tin minte ca mama obisnuia sa le bage in cuptor dupa ce erau gata si astfel prindeau un gust si mai bun, mai interesant, plus ca "inghesuia" printre ele si o bucata de slanina afumata. Va sfatuiesc insa sa nu faceti excese: maximum 5 sarmale la masa de Craciun sunt de ajuns, pentru ca trebuie sa gustam si friptura, nu?

Ca tot vorbim de friptura, puteti alege intre porc si curcan. Insa va dau un sfat: daca pregatiti curcan, puneti-l intreg la cuptor. Il puteti taia dupa ce este gatit. Daca faceti friptura de porc, puteti proceda la fel: puneti la cuptor bucata de carne intreaga si o portionati dupa. Carnea este astfel mai frageda, mai gustoasa."


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate