Reduceri de taxe 2023. Care sunt cele două propuneri de reduceri de taxe, depuse la Senat. Acestea s-ar putea aplica începând cu anul următor

Reduceri de taxe 2023. Iată ce vizează cele două propuneri de reduceri de taxe depuse la Senat!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Reduceri de taxe 2023. În urmă cu scurt timp, la Senat au fost înregistrate două propuneri legislative, care au scopul de a lăsa mai mulți bani românilor. Iată despre ce este vorba!

Reduceri de taxe 2023. Prima propunere depusă la Senat

Prima propunere de reducere de taxe are în centru transformarea deducerii personale, în mod treptat, pentru ca românii să ajungă în următorii ani să rămână cu mai mulți bani în buzunar după aplicarea taxelor. Astfel, inițiatorii acestei propuneri legislative propun ca deducerea personală să fie aplicată într-un cuantum mai mare, referința fiind salariul minim brut pe țară.

Mai exact, pentru anul 2023, deducerea personală ar urma să fie o sumă egală cu 25% din salariul minim brut, notează avocatnet.ro. Totodată, pentru 2024 deducerea personală propusă este de 50% din salariul minim brut, iar pentru anul 2025 este de 75% din salariul minim brut. În acest fel, inițiatorii doresc ca în anul 2026 deducerea personală să fie de 100% din salariul minim brut.

Cu alte cuvinte, în anul 2026 cei remunerați cu salariul minim pe economie vor primi în mână chiar salariul brut menționat în contractul de muncă. Aceeași sursă notează că în prezent deducerea personală se aplică doar salariilor brute de până în 3.600 de lei și are valori diverse, în funcție de venitul lunar brut și numărul de persoane aflate în întreținere.

Citeste si: Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022? Vei avea noroc la muncă tot anul- kfetele.ro

Citeste si: Și-a cumpărat vechimea în muncă cu o sumă uriașă. Femeia din Iași care a făcut asta a muncit în străinătate- bzi.ro

Reduceri de taxe 2023

Reduceri de taxe 2023

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Tot ce trebuie să facă românii când primesc facturi uriașe la energie electrică! Ghidul cu proceduri, cui se adresează și când ar pot acționa în instanță| EXCLUSIV

Reduceri de taxe 2023. A doua propunere depusă la Senat

Cea de-a doua propunere depusă la Senat îi vizează atât pe consumatorii casnici, cât și pe firme, întrucât prevede o serie de măsuri de reducere a costurilor la energia electrică și gazele naturale. Astfel, printre măsuri întâlnim scăderea cotei de TVA la 5% de la 19% (cea din prezent). Totodată, printre măsuri se numără și eliminarea accizei, respectiv a certificatelor verzi aplicate energiei electrice.

Citeste si: Veste bună pentru pensionari. Voucherele sociale ar putea fi acordate și în 2023. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

Cei care au inițiat propunerea doresc implementarea unui sprijin financiar acordat tuturor consumatorilor, în cuantum de maximum 1.000 de lei. Acești bani vor fi trimiși direct în factura de energie electrică sau gaze naturale.

Reamintim că aceste două propuneri legislative nu sunt încă în vigoare, ci trebuie să treacă de votul Parlamentului, iar ulterior să primească semnătura președintelui României. Abia apoi vor fi publicate în Monitorul Oficial și puse în aplicare.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

PFA sau SRL: care este opțiunea mai bună, raportat și la modificările fiscale din 2023?

Ce este certificatul fiscal. Cum îl obții și la ce folosește

Majorare pensii 2023. Cu cât cresc pensiile din ianuarie 2023

5 zodii au parte de belșug și realizări începând de mâine

SE SCHIMBĂ banii! Se întâmplă de la 1 IANUARIE 2023. Decizia s-a luat deja

Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei 2022

Rusia, noi amenințări nucleare. Anunțul lui Serghei Șoigu

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies