"Regele asfaltului" Costel Casuneanu a primit o noua lovitura!

Omul de afaceri Costel Casuneanu primeste lovitura dupa lovitura.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

fara descriereBaroul Bacau a dispus, la sfarsitul lunii trecute, excluderea din avocatura a lui Costel Casuneanu, ca urmare a decizie dispuse de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care omul de afaceri a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

Motivul principal care a determinat luarea deciziei de excludere din profesie a lui Costel Casuneanu este ca afaceristul a incercat deturnarea unui proces de la directia sa echitabila si justa, lucru care a adus atingere profesiei de avocat, fata de care Casuneanu, sustine Baroul Bacau, a dovedit un real dispret, scrie luju.ro. Consiliul Baroului Bacau a retinut totodata ca afaceristul Costel Casuneanu a incercat influentarea pilonilor principali din actul de justitie in aceeasi perioada in care detinea si calitatea de avocat, aducand astfel atingere demnitatii profesionale.

Costel Casuneanu a fost acuzat de procurorii DNA ca, in 2009, i-a dat fostului senator PSD, Catalin Voicu, sumele de 250.000 lei (cca. 60.000 euro) si 200.000 euro, in schimbul carora acesta din urma trebuia sa intervina pe langa ex-judecatorul ICCJ, Florin Costiniu, pentru ca sa pronunte o solutie favorabila intr-un dosar in care era parte o societate comerciala in care afaceristul era asociat.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate