Regele Mihai si-a schimbat numele ca sa fie broker pe Wall Street! Cum era cunoscut monarhul in cei 9 ani petrecuti la New York!

Regele Mihai a avut parte de o experienta inedita, ca broker, pe Wall-Street.

Autor: Matei Vaihan

Dupa abdicarea din 30 decembrie 1947, Regele Mihai a locuit in mai multe tari, Marea Britanie, Elvetia si Statele Unite ale Americii, avand mai multe meserii: fermier, pilot, antreprenor la o companie de electronica sau broker la Bursa de pe Wall Street. Cea mai interesanta, dar si cea mai grea, a fost perioada petrecuta la New York.( citeste despre povestea fabuloasa a masinii de un milion de dolari a Regelui Mihai)

“Regele Mihai urmează cursuri de broker la Bursa din Wall Street, în New York, şi începe să lucreze în acest domeniu. A fost broker timp de 9 ani, însă experienţa a fost una urâtă şi grea. „A fost dificil pentru el să fie broker. Atunci când esti broker trebuie să ieşi mult în oraş, să mergi la cocteluri şi la dineuri, ca să găseşti clienţi. Şi nu era genul nostru. Deci, era dificil“, a povestit Regina Ana in interviul acordat Eugeniei Voda pentru emisiunea „Profesionistii“, a scris Adevarul.

Insusi Regele a vorbit despre acea perioada, intr-un volum de convorbiri cu Mircea Ciobanu. „Munca de agent de bursă nu este plăcută. Trebuie să alergi după clienţi, să le ştii drumurile, să-i chemi toată ziua la telefon. Eu aşa ceva nu puteam să fac“, a explicat Regele Mihai, care devenise cunoscut sub un alt nume in America, asa cum a dezvalut Adevarul: “În

perioada cât a fost broker, Regelui Mihai i se spunea, la New York, Michael King. King devenise un nume propriu”. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies