Regizorul Manoel de Oliveira, un Sergiu Nicolaescu al Portugaliei, isi serbeaza cei 104 de ani lucrand! 

Decan al cineastilor in activitate, portughezul Manoel de Oliveira isi sarbatoreste azi cei 104 de ani continuand sa lucreze, in pofida problemelor de sanatate.

Distribuie pe:

Inregistrat la starea civila pe 12 decembrie 1908 la Porto, regizorul s-a nascut de fapt cu o zi inainte, iar familia urmeaza sa se adune marti sa-l sarbatoreasca. Spitalizat in luna iulie cu probleme pulmonare, el si-a revenit, insa medicul i-a recomandat sa iasa cat se poate de putin pe vreme rece', spune fiica lui, Adelaide Maria Trepa, adaugand ca tatal ei a terminat scenariul viitorului film, 'Biserica diavolului'.

Cel mai recent film al lui Oliveira, 'Gebo and the Shadow', cu Michael Lonsdale, Claudia Cardinale si Jeanne Moreau, a fost prezentat vara trecuta la Festivalul de la Venetia.

fara descriereJojo alaturi de Sergiu Nicolaescu si de alti mari actori, la lansarea filmului "Ultimul corupt din Romania"

In Romania, decanul de varsta al regizorilor de film aflati in activitate este Sergiu Nicolaescu, in varsta de 82 de ani. El si-a lansat ultimul film in luna februarie 2012.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate