Reguli rutiere în Marea Britanie

Cei interesaţi de reguli rutiere în Marea Britanie trebuie să ştie că, anul trecut, au fost aduse câteva modificări în legislaţie.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

Reguli rutiere în Marea Britanie. Vorbitul la telefon se amendează cu 200 de lire sterline

S-au schimbat câteva reguli rutiere în Marea Britanie Şoferii începători din Marea Britanie care sunt prinşi fie şi o singură dată folosind telefonul în timp ce conduc îşi vor pierde permisul, conform noii legislaţii care a intrat în vigoare la 1 martie 2017. Orice şofer care este surprins că vorbeşte la telefon, scrie mesaje sau foloseşte altă aplicaţie în timp ce conduce va fi pasibil pe loc de o amendă de 200 de lire sterline şi şase puncte penalizare. Şoferii începători care primesc cele şase puncte de penalizare în primii doi ani după obţinerea permisului rămân fără carnet şi nu mai pot obţine altul, decât dacă repetă examenul teoretic şi practic. Şoferii experimentaţi îşi pot pierde permisul la 12 puncte penalizare acumulate într-o perioadă de trei ani. (vezi care a fost cel mai tragic accident rutier din istoria României)

Reguli rutiere în Marea Britanie. 22 de oameni au murit pentru că foloseau mobilul la volan

Noua lege prevede că este ilegală folosirea unui telefon portabil sau a unui dispozitiv similar în timpul condusului, sau mersului pe motocicletă. Regulile sunt aceleaşi, indiferent dacă automobilul este oprit la semafor sau este în aşteptare în trafic, detaliază Huffington Post. Măsura a fost luată după un incident tragic în care un şofer de camion polonez, Tomasz Kroker, a ucis patru membri ai aceleiaşi familii după ce nu a reuşit să oprească în timp ce căuta muzică pe telefon. De asemenea, 22 de oameni au fost ucişi şi 99 au fost răniţi grav în accidente pe drumurile din Marea Britanie în 2015 din cauză că şoferii foloseau telefoanele mobile la volan.

Reguli rutiere în Marea Britanie. Unul din 4 şoferi îşi verifică mesageria în timpul condusului

Cercetările efectuate înainte de a se impelmenta noile reguli rutiere în Marea Britanie au stabilit că unul din patru automobilişti din Marea Britanie recunoaşte că îşi verifică mesajele scrise, email-urile şi urmăreşte reţelele social media în timpul condusului şi, mai mult decât atât, mulţi ascund telefonul sub volan, pentru că astfel cred că nu vor fi prinşi de poliţie. Procentul celor care cred că este acceptabil să vorbeşti puţin la telefon în timp ce eşti la volan s-a dublat în ultimii doi ani în Marea Britanie. Ministrul britanic al transporturilor, Chris Grayling, a declarat că înăsprirea sancţiunilor va acţiona ca un “factor de descurajare puternic”. “Toată lumea are de jucat un rol în încurajarea familiei şi prietenilor să nu folosească telefoanele la volan. Acest lucru este la fel de grav ca şi condusul după consumarea de băuturi alcoolice”, a adăugat el.
 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Secretul Codului Numeric Personal. Ai curaj să-l descoperi?!

Lovitură CRUNTĂ pentru Victor Ponta: A început marea manipulare!

Lidl anunță: De acum înainte, acest lucru e gratis pentru toți clienții noștri. Ce trebuie să faceți?

Prima reacţie după ce s-a scris că Maria Ciobanu a murit într-un accident rutier! S-a dezvăluit că în maşină a fost şi Ionuţ Dolănescu!

Fiul lui Ion Aldea Teodorovici şi al Doinei, cântăreţii moldoveni morţi într-un accident rutier, nu a uitat nimic: ”Chiar dacă mă apropii câte puţin de ultima lor vârstă pe...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies