Reportaj emoționant cu românii din străinătate! Ștefan Mădălin Oprică, românul care a votat la New York!

Peste 250 de mii de români din străinătate și-au ales deja președintele. Cu toții s-au dus la urne plini de speranță și ne-au povestit cât de dor le e să vină acasă. Am stat de vorbă cu tineri care au lăsat totul în urmă și au plecat spre mai bine. Unii la muncă, alții la studii. Toți spun că s-ar întoarce dacă s-ar schimba ceva.

Autor: A.N.C.


In articol:

DANIEL SAVOPOL, reporter  Stirile Kanal D

Ștefan Mădălin Oprică, un tânăr în vârstă de 20 de ani, s-a filmat în drum spre secția de votare din New York.

Tânărul s-a mutat de peste un an în Statele Unite ale Americii și locuiește în Georgi. Fiind în trecereprin New York, românul a decis să voteze aici și a mers la secția de votare numărul 800.

Ștefan Mădălin Oprică este dansator de profesie și a ales să plece în America pentru a duce o viață mai bună, însă își dorește enorm ca situația din România să se schimbe și să aibă posibilitatea să se întoarcă în țara sa.

 

Tânărul locuiește de 1 an in Georgia, Atlanta, a văzut și a înțeles că se poate să o duci mai bine și își dorește enorm ca atunci când se întoarce în țara să fie și România o țara civilizata.

Citeste si: “Ținem legătura foarte des,” Fiica Andreei Antonescu, motivul pentru care a rămas cu tatăl ei, Traian Spak, după separarea părinților- kfetele.ro

Citeste si: Și-a cumpărat vechimea în muncă cu o sumă uriașă. Femeia din Iași care a făcut asta a muncit în străinătate- bzi.ro

Alegeri prezidenţiale 2019 – Numărul alegătorilor care au votat la secţiile din străinătate a depăşit 150.000

Numărul alegătorilor care au votat la secţiile din străinătate pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a depăşit 150.000,

în timp ce, în primul tur, până sâmbătă la ora 13.00, votaseră puţin peste 122.000 de români.

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, sâmbătă, numărul alegătorilor care au votat la secţiile din străinătate a depăşit 150.000. La aceştia se adaugă 17.503 de voturi trimise prin corespondenţă.

Astfel, numărul total al românilor din străinătate care au votat deja pentru al doilea tur de scrutin al agelerilor prezidenţiale a ajuns la 167.835. 

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019 turul 2! Bătălia finală! Viorica Dăncilă versus Klaus Iohannis! Cine va câștiga?

În primul tur al algerilor prezidenţiale, până sâmbătă, la ora 13.00, votaseră 122.663 de alegători.

MAE precizează că secţia de votare nr. 427 din Savona, Italia a fost mutată la adresa Palazzo Comunale, Piazza Sisto IV, Savona, conform deciziei Autorităţii Electorale Permanente din data de 22 noiembrie 2019, ca urmare a unei situaţii de forţă majoră (cod roşu de inundaţii).

Votul în cadrul celor 835 de secţii organizate în străinătate a început vineri, 22 noiembrie, iar cetăţenii români din străinătate pot în continuare să îşi exercite
dreptul de vot la acest scrutin astăzi şi mâine, în intervalul 7.00-21.00.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români aflaţi în străinătate pe durata alegerilor prezidenţiale de a se prezenta la vot pe durata ambelor zile pentru a evita eventuale aglomerări în cursul zilei de mâine. Harta interactivă a secţiilor de votare poate fi accesată pe site-ul oficial al MAE:  http://www.mae.ro/maps/4083.

Votul în străinătate pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a început, vineri, la ora 1.00, în Noua Zeelandă şi Australia şi se va încheia luni, la ora 7.00.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente (AEP), 715.064 de persoane cu drept de vot locuiesc în străinătate şi pot vota la una dintre cele 835 de secţii de votare. În diaspora, votul se derulează pe durata a trei zile.

La primul tur au votat în străinătate 675.348 persoane, dintre care 25.189 prin corespondenţă.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alegeri prezidenţiale 2019 – Numărul alegătorilor care au votat la secţiile din străinătate a depăşit 250.000! In primul tur, până sâmbătă la ora 17.00, au votat aproape 188.000...

Delia a imitat mai multe voci ale unor vedete din România: „Se supără Andra”

Promo Puterea Dragostei 24 noiembrie. Ce se întâmplă în Gala Puterea Dragostei! „Și-a găsit jumătatea acasă”

3 zodii să își sune apropiații deoarece este nevoie de ajutorul lor

Cutremur total în România! UNGARIA face legea de 1 Decembrie: IOHANNIS să împiedice...

„El susține minciuna.” Gina Pistol, înfuriată de internauți. Ce acuzații i se aduc prezentatoarei TV

Marcel Ciolacu l-a sfidat pe Iohannis. S-a întâmplat chiar de Ziua Națională

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies