
In articol:
- Brioșe pufoase și delicioase chiar la tine acasă
- Ponturi care te vor ajuta să faci cele mai pufoase brioșe
Prepararea celor mai pufoase brioșe nu a fost niciodată mai simplă. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare al deliciosului desert!
Brioșe pufoase și delicioase chiar la tine acasă
Brioșele sunt unele dintre cele mai gustoase și apreciate prăjiturele în întreaga lume. Acestea se fac ușor și nu necesită multe ingrediente. Întregul secret al brioșelor este gradul de pufoșenie. Cu cât o brioșă este mai pufoasă, cu atât ea a fost mai bine realizată. Astfel, dacă îți dorești să obții brioșele perfecte, te invităm să citești lista de ingrediente de mai jos, precum și modul de preparare al acestora!
Citește și: Rețetă negresă simplă și delicioasă ca la mama acasă: Ai nevoie de 4 ouă, lapte, făină și unt
Ingrediente
- 280 g făină
- 100 g unt
- 50 g ciocolată neagră
- 250 ml iaurt light
- 100 g zahăr brun
- un ou
- un plic praf de copt
Mod de preparare
Aveți nevoie de două boluri mari pentru a amesteca separat ingredientele uscate de cele ude.
Compoziția o adăugați într-o tavă pentru brioșe sau în forme speciale. Dacă aveți tavă care nu e din silicon, e bine să o ungeți puțin cu unt, apoi o tapetați cu făină și cu foarte puțină cacao.
Citeste si: Calendar ortodox 1 aprilie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?- stirilekanald.ro
Vă urăm poftă bună și spor în bucătărie!
Rețetă brioșe pufoase
Ponturi care te vor ajuta să faci cele mai pufoase brioșe
- Brioșele nu necesită multe ingrediente, însă acelea pe care le folosiți e musai să fie de calitate. Pentru un desert delicios, o ciocolată de calitate superioară va conta enorm.
- Pentru ca untul să se înmoaie mai repede, trebuie să îl dai prin răzătoare. Totodată, untul răzuit se va încorpora mult mai ușor și mai bine în aluat, făcându-l perfect pentru prepararea brioșelor.
- Respectați cu strictețe cantitățile ingredientelor.
- Nu scoateți brioșele din forme imediat cum luați tava din cuptor. De preferat este să așteptați să se răcească în jur de 15-20 de minute.
- În cazul în care nu folosiți o tavă de silicon, nu uitați să o ungeți cu unt, apoi o tapetați cu făină și cu puțină cacao, pentru ca brioșele să nu se prindă și să se desprindă ușor din forme.