
In articol:
Rețetă bulion de roșii. Această rețetă este o alternativă sănătoasă pentru bulionul cumpărat din supermarket-uri, pe care toate gospodinele ar trebui să o încerce. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum să prepari cel mai gustos bulion de roșii pentru iarnă!
Rețetă bulion de roșii. Ingrediente
- 10 kilograme de roșii
- 3 linguri de sare grunjoasă
- 3 linguri de zahăr
- ulei de floarea soarelui
Rețetă bulion de roșii. Iată cum să pregătești bulionul pentru iarnă
Rețetă bulion de roșii. Mod de preparare
Rețetă bulion de roșii. Atunci când alegeți roșiile, aveți grijă să nu fie lovite, să fie coapte și cărnoase, pentru un rezultat final mai bun. Se spală roșiile bine sub un jet de apă rece, li se scot codițele și se taie în bucăți mai mari.
Se pun roșiile tăiate în mașina de separat pielițe și semințe sau în mașina de pasat. Cu ajutorul acesteia, veți reuși să separați sucul și pulpa, necesare pentru această rețetă de bulion. În cazul în care nu aveți o astfel de mașină, roșiile se pun la fiert, iar după ce fierb, se pun într-o sită și se presează cu o lingură de lemn, până când obțineți pulpa și sucul, fără semințe sau pielițe.
Citeste si: Cât costă să iți cânte Florin Salam la nuntă sau botez. Câți bani cere pentru un singur eveniment- kanald.ro
Citeste si: Rețete zacuscă de vinete. Cum să faci cea mai gustoasă zacuscă pentru iarnă
Rețetă bulion de roșii. În cratițe sau oale joase, care au o deschidere largă, se pun pulpa și sucul obținut prin pasare. Folosiți astfel de vase, deoarece dacă fierbeți bulionul mai mult timp, va căpăta o culoare brună. Se fierbe bulionul, amestecând din când în când cu lingură de lemn, pentru a nu se prinde nimic de baza oalelor. După ce a scăzut zeama semnificativ, se adaugă și sarea, precum și zahărul dizolvat în puțină apă fierbinte în prealabil.
Se mai dă compoziția în câteva clocote, după care se pune bulionul în borcane sterilizate. Culoarea obținută trebuie să fie deschisă. Se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă la temperatura camerei o zi, după care se mută în cămară, la răcoare.
Citeste si: Rețete de prăjituri fără coacere. Te bucuri de un desert delicios, dar și de răcoarea din casă
Pentru siguranță, puteți turna la final o peliculă fină de ulei, înainte de a pune capacul fiecărui borcan. Vă asigurați astfel că bulionul nu va fermenta peste iarnă.