Rețetă de cheesecake cu mascarpone și frișcă. Cheesecake-ul este una dintre cele mai ușoare prăjituri de făcut în casă, cu doar câteva ingrediente de bază. Desertul are o istorie de peste 4000 de ani și rețetele au fost adaptate în timp, în funcție de regiunile unde a tot fost preparat.
Cheesecake cu mascarpone și frișcă
Rețetă cheesecake cu mascarpone și frișcă
[Sursa foto: PixaBay]
Ingrediente
300 g biscuiți digestivi 120 g unt 82% grăsime câteva căpșuni mai mari pentru decor 250 g mascarpone 200 ml frișcă lichidă 2 linguri zahăr pudră 1 pliculeț zahăr vanilat 1 pliculeț de gelatină 250 g căpșuni proaspete 3 linguri zahăr 75 ml apă 1 pliculeț de gelatină
Într-un bol puneți frișca lichidă, crema de mascarpone, zahărul pudră și zahărul vanilat. Mixați compoziția până se dizolvă zahărul.
Adăugați peste primul plic de gelatină 100 ml apă rece și lăsați-o 10 minute. O topiți bain-marie până se dizolvă. Puneți gelatina peste crema de mascarpone și amestecați.
Tăiați câteva căpșuni pe jumătate și ornați toată marginea formei detașabile, peste blatul de biscuiți așezat deja în recipient.
Adăugați crema de mascarpone peste stratul de biscuiți și o întindeți uniform. Băgați tava în congelator pentru 30-40 de minute.
Jeleul de căpșuni. Puneți fructele spălate bine într-o cratiță împreună cu apă și zahăr. Le fierbeți puțin cât să se topească zahărul și dă într-un clocot. Cu al doilea pliculeț de gelatină acționați ca la celălalt, apoi o puneți peste siropul de căpșuni călduț și amestecați până se dizolvă gelatina.
Turnați jeleul peste crema de mascarpone și o puneți-o pentru încă 30-40 de minute la congelator. După acest timp, o mutați la frigider.
Lăsați cheesecake-ul la "lenevit" două ore.
Jamila arată fiecare pas pentru o rețetă de cheesecake cu mascarpone și frică reușită!