
In articol:
Din ce în ce mai multe persoane renunță la carne și se orientează către o alimentație bazată pe legume. Așadar, daca vrei să încerci ciorba de burtă falsă, mai jos veți găsi cea mai gustoasă rețetă, dar și câteva tipsuri pentru un gust mai bun al preparatului.
Rețetă de ciorbă de burtă falsă cu ciuperci pleurotus
Ingrediente
Citeste si: Cum să faci cea mai bună supă cremă de dovleac plăcintar
- 400-450 g ciuperci pleurotus
- 1 1/2 litri apă
- 2 bucăți gogoșar roșu
- 1 morcov mare
- 1 ceapă mare
- 4,5 linguri ulei
- 150-200 g smântână acră, fermentată
- 2 căței de usturoi
- 1 gălbenuș
- 2-3 linguri oțet
- sare, piper
- opțional: 1 ardei iute
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Mod de preparare
Se curăță ceapa și se taie mărunt, iar morcovii curățați se dau prin răzătoarea mică.
Gogoșarul murat se taie felii mici, iar ceapa și morcovii se călesc în ulei pentru aproximativ 5 minute, după care se adaugă apă.Se spală ciupercile, rapid, sub jet de apă rece, pălăriile se taie în fașii subțiri, iar cotoarele se taie și se mărunțesc, după care se adaugă peste legumele din oală și se lasă la fiert cam 25 de minute și se pune sre și piper după gust.
Citeste si: Rețetă Dalgona, Squid Game. Vezi cum se prepară fagurele de zahăr din celebrul serial Jocul calamarului
Se curăță usturoiul, se mărunțește în presă și se adaugă ciorbei, după care se pune oțetul și se ia ciorba de pe foc. Se amestecă gălbenușul, smântâna și cu doua, trei polonice de ciorbă, compoziție care se adaugă treptat, în ciorbă și se amestecă întruna.