
In articol:
- Cum să faci gogoși pufoase fără lapte
- Ingrediente pentru rețeta de gogoși fără lapte
- Mod de preparare
- Tipuri de umpluturi pentru gogoși de post
Gogoșile datează încă din vremurile romanilor, pe când denumirea lor era „globuli”. În Evul Mediu, gogoșile erau considerate sacre și erau pregătite de către călugări în mănăstiri pentru a fi oferite ca jertfă lui Dumnezeu.
În anii 1400, gogoșile erau tot mai căutate în Germania, Olanda și Anglia. Se consideră că acest desert a ajuns în America prin intermediul coloniștilor olandezi. În prezent, America are și o zi națională a gogoșilor, și anume 3 iunie.Cum să faci gogoși pufoase fără lapte
Ce-i drept, nimeni nu poate spune cine și când a inventat exact gogoșile. Tot ce ne rămâne de făcut este să ne bucurăm de gustul minunat pe care îl au și de multitudinea de rețete care există la acest moment.
Gogoșile pot fi rotunde, în formă de fundițe, spirale, triunghi și oricum doriți dumneavoastră să le realizați. Vă prezentăm o modalitate de a face gogoșile și în timpul postului, pentru a potoli pofta de savurosul desert.
Citeste si: 5 tipuri de mâncăruri din ciuperci. Rețete din România și internaționale
Gogoși simple de post
Citeste si: Noi indicii din noaptea jafului, care a avut loc în locuința lui Culiță Sterp- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Ingrediente pentru rețeta de gogoși fără lapte
Ingredientele de care aveți nevoie pentru gogoșile de post sunt unele pe care toate gospodinele le au la îndemână în bucătărie, iar cantitățile sunt în funcție de cât de multe gogoși doriți să faceți.
Citeste si: Rețetă de cozonac pufos cu nucă și stafide: Ingrediente și mod de preparare VIDEO
Mod de preparare
Iată un mod în care puteți prepara minunatele gogoși pufoase:
Făina cernută se amestecă cu drojdia uscată și zahărul. În cazul în care folosiți drojdie proaspătă, aceasta se lichefiază cu o linguriță de zahăr și se toarnă peste făină. Următorul pas este adăugarea de sare, arome (esență de orice sortiment doriți, coaja de lămâie și portocală, scorțișoara și ce alte arome mai doriți) și apă. Se amestecă bine toate ingredientele, iar la nevoie, dacă aluatul e prea tare mai adăugați apă și viceversa. Urmează 10 minute de frământat gogoșile cu ulei, iar apoi se lasă la dospit până își dublează volumul.
După ce își dublează volumul începe arta. Puteți realiza o multitudine de forme, pentru a avea niște gogoși cât mai speciale. Ultimul pas este prăjitul în ulei la foc mic, pentru a se pătrunde și a nu rămâne crude la mijloc.
Tipuri de umpluturi pentru gogoși de post
La primul gând, probabil veți crede că gogoșile de post nu sunt deloc ofertante în ceea de privește umpluturile. Însă, priviți câte umpluturi puteți face în cazul în care o gogoașă simplă vă pare prea banală. Pentru pofticioșii de dulce, gogoșile cu umplutură de gem sau cu fructe congelate de sezon (cireșe, vișine, fructe de pădure) sunt un vis devenit realitate. Astfel, gogoșile cu ciocolată sunt date uitării.
Dacă doriți să dați uitării gogoșile cu brânză sărată, umplutura cu spanac, ciuperci, cartofi sau varză, s-ar putea să vă facă curioși să le încercați.
SURSE: poftabuna.com